Skip to main content

Montserrat demanarà a la Generalitat Valenciana que la ‘Prova i Entrà’ taurina siga considerada Bé d’Interés Cultural

La corporació municipal de Montserrat ha aprovat per unanimitat sol·licitar al Consell que la ‘Prova i Entrà’ taurina del municipi siga considerada Bé d’Interés Cultural (BIC) de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de protegir esta festivitat.

Una moció que han secundat tots els grups polítics durant el Ple Ordinari corresponent al mes de febrer celebrat este dijous.

Per a la sol·licitud de declaración, el cronista oficial de Montserrat, Marcos Campos, ha elaborat un informe en el qual especifiquen els motius pels quals esta reconeguda festivitat de Montserrat ha de rebre esta consideració. En primer lloc, per la seua tradició i arrelament, ja que es tracta d’un festeig amb més de cent anys d’història, celebrat sempre durant les festes patronals. També pel seu coneixement i fama entre les celebracions de ‘bous al carrer’ que es realitzen a la Comunitat Valenciana i, finalment, pel seu simbolisme identitari, ja que es tracta d’un dels pilars fonamentals de la cultura de Montserrat.

“Iniciem ara el procediment per a demanar que este acte siga considerat BIC, la qual cosa ens permetrà protegir esta festa. És l’acte més important a nivell local dins dels festejos taurins que realitzem al llarg de tot l’any. Amb accions com esta, protegim la nostra cultura i la nostra identitat”, ha assegurat Sergio Vilar, alcalde de Montserrat.

cultura, Montserrat