Skip to main content

L’Ajuntament de Montserrat rep una subvenció de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

L’Ajuntament de Montserrat rep una subvenció de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

En abril de 2023 l’Ajuntament de Montserrat va signar un conveni de col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a la promoció del coneixement i l’ús del valencià en el municipi. 

La signatura d’este conveni suposa un reforçament en la cooperació i el treball conjunt entre les dos entitats que permet dur a terme actuacions destinades a fomentar la presència de la llengua pròpia en la societat de Montserrat.

Dins del marc d’acció del Conveni, l’AVL destina als Ajuntaments conveniats una línia d’ajudes econòmiques per dur a terme accions relacionades amb la promoció de la llengua. L’Ajuntament de Montserrat ha rebut una subvenció de 3.000,00 €, que s’han destinat al pagament de tres de les actuacions que el municipi porta a terme a través de la seua oficina de promoció del valencià, AVIVA.

Les actuacions són:

  • L’adquisició de calendaris del 2024,
  • Sessions de cinema en valencià i
  • La xarrada «El valencià i les xarxes socials».

Quant a l’adquisició dels calendaris del 2024, es va fer a través de la Xarxa d’oficines de promoció del valencià en col·laboració amb altres ajuntaments i es van posar a disposició de la població. Els calendaris porten per lema «El valencià, llengua dels nostres pobles i ciutats».

Les sessions de cinema estaven adreçades a alumnat del CEIP Evaristo Calatayud i de l’IES Alcalans. Al llarg del mes de març, a la Casa de Cultura de Montserrat es van projectar 4 pel·lícules: Ainbo, la guerrera de l’Amazones; Yuku i la flor de l’Himàlaia; Suro i Close. D’algunes d’elles es van fer dos passes per poder arribar a més persones.

La xarrada «El valencià i les xarxes socials» va estar adreçada a alumnat de 3r d’ESO de l’IES Alcalans. L’influenciador Cabrafotuda, va fer una exposició per posar en valor l’ús del valencià a les xarxes socials, descobrir a l’alumnat la diversitat de contingut que poden trobar a les xarxes i mostrar-los exemples d’altres influenciadors que, com ell, també tenen èxit emprant la seua llengua.

L’Ajuntament segueix treballant colze a colze amb l’Acadèmia per aconseguir la plena normalització de la nostra llengua.

Aviva, Montserrat