Skip to main content

Montserrat s’uneix per a paralitzar la instal·lació de la planta fotovoltaica ‘TorrentEnergy1’

El passat dijous l’Ajuntament de Montserrat va celebrar una reunió oberta a la ciutadania per a informar dels passos que s’estan duent a terme per a frenar la instal·lació de la planta fotovoltaica ‘TorrentEnergy1’.

Sergio Vilar, alcalde de la localitat, va explicar que s’està treballant en tres vies: la cívica-associativa -amb la col·laboració de la Coordinadora Valenciana per la Ubicació Racional de les Energies Renovables-, la professional -amb l’empresa Land Studios- i la municipal. S’està preparant un text amb al·legacions al projecte, que es presentarà a la Generalitat Valenciana i al qual pot sumar-se la ciutadania.

“Animem a la gent, tant del poble com de fora, a adherir-se a este text. Pot fer-ho emplenant un document que ja està disponible a l’ajuntament i en la nostra pàgina web”, ha explicat Vilar.

A més, segons es va informar durant la reunió, la ciutadania també pot col·laborar presentant les seues pròpies al·legacions. “Per a poder frenar este projecte, que suposarà una degradació del nostre municipi, hem de treballar de manera conjunta i sumar esforços”, ha apuntat l’alcalde.

Des de l’ajuntament s’han fet unes lones per als balcons que la gent pot arreplegar de manera gratuïta per a mostrar la seua oposició a la planta fotovoltaica. Este projecte pretén instal·lar al terme municipal de Montserrat una planta fotovoltaica a la finca Millerolla, ocupant un total de 98 hectàrees. A més, es connectaria a través del propi municipi amb altres plantes situades a pobles veïns.

Descarrega el document per a adherir-se a les al·legacions ací.

Montserrat, reunió