Skip to main content

L’ús de l’Ecoparc té premi

Ja saps que separar els residus per a la seua correcta gestió és bo per al medi ambient, però el que potser no sàpies és que també és bo per a la teua butxaca.

El servei de tractament de residus domèstics i la gestió de l’ecoparc de Montserrat, i d’altres 51 municipis adherits, la fa el Consorci Ribera i Valldigna. L’últim any van tractar 132.890,80 tonelades de fem. Per a poder finançar aquest servei, el Consorci va establir una taxa de tractament que paguem anualment. Aquesta taxa es calcula en funció de les tones de residus generades en cada municipi. Així, com menys residus arriben als contenidors de restes (els grisos) dels nostres carrers, menys pagarem.

A aquest resultat s’afigen les despeses de gestió de l’Ecoparc. El gasto és fix, no varia pel seu major o menor ús, però sí que es premia el seu ús individual mitjançant l’acumulació d’ecopunts.

Els ecopunts són la forma en què el Consorci quantifica l’esforç mediambiental realitzat pel ciutadà o la ciutadana quan fa un ús responsable dels ecoparcs en separar i dipositar en ells els residus generats en l’àmbit domèstic. Els punts acumulats es tradueixen en una bonificació econòmica en la taxa de tractament de residus urbans. 

Per a beneficiar-vos-en, heu de donar-vos d’alta en el sistema quan acudiu a l’ecoparc per primera vegada. Indiqueu  el DNI/CIF al personal de l’ecoparc i també quins residus dipositareu. Si heu usat l’ecoparc durant l’any 2019, els vostres dipòsits ja hauran acumulat punts en el vostre compte. 

Quan tingueu punts suficients per a optar a un descompte, aquest s’aplicarà automàticament en el rebut. Podeu veure i gestionar els vostres punts indicant una adreça de correu electrònic.

La taxa i el seu descompte es vincula a una vivenda o local en propietat. Si la vivenda és llogada i no consteu, per tant, com a persona propietària, podeu cedir els vostres punts a qui ho siga perquè el descompte s’aplique en la referència cadastral corresponent. També podeu cedir-los a familiars o amistats perquè puguen beneficiar-se’n. En la pròxima visita que feu a l’ecoparc, indiqueu al personal a quin altre DNI/CIF voleu cedir els ecopunts acumulats i futurs. 

L’Ecoparc de Montserrat està en el Polígon Industrial Les Valletes i està obert de dilluns a divendres, de 8.00 h a 20.00 h, i els cap de setmana de 8.00 h a 14.00 h. Telèfon: 622 648 908.

Si tens dubtes, pots escriure a dubtesresidus@montserrat.es