Skip to main content

L’Ajuntament de Montserrat programa deu activitats culturals en valencià per a 2024

L’Ajuntament de Montserrat té programades deu activitats culturals exclusivament en valencià per a este 2024, més enllà d’altres bilingües com el Taller ‘Shhcúchame’ o el Taller de Meditació.

A més, des que el nou equip de Govern va aconseguir l’alcaldia el passat 1 de desembre -i fins a la data-, s’han dut a terme sis activitats culturals en esta mateixa llengua.

“Fomentem l’ús del valencià i això es reflecteix en el número d’actes que tenim programats en este idioma al llarg d’enguany”, ha explicat Sergio Vilar, alcalde de Montserrat. “Però no sols això, la gran majoria d’activitats que organitzem des de qualsevol departament de l’Ajuntament es duen a terme en valencià.Per exemple, el recent lliurament de premis de la campanya ‘Bon Profit’, complint així els pactes amb l’AVL”, ha assegurat.

Es compleix així amb l’acord que té establit amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) respecte a les activitats que s’organitzen anualment.

Segons este pacte, el 60% d’actes que l’Ajuntament du a terme ha de ser en valencià, una xifra que fins i tot se supera.

Quant a la resta d’activitats previstes, segons marca el conveni amb l’AVL, un 20% ha de ser en castellà i un altre 20% en una altra llengua estrangera, com l’anglés o el francés.

cultura, Montserrat, valencià