Skip to main content

Consells per a les famílies

CONSELLS PER A LES FAMÍLIES

1️⃣ Hem d’ajudar els infants a eixir confiats. Cal mostrar tranquil·litat i no traslladar-los les nostres pors.

2️⃣ Cal explicar-los que eixirem al carrer, però no serà com abans. Hem d’explicar bé què podem fer i què no podem fer. L’explicació ha de ser clara, concisa i adaptada al seu nivell de comprensió.

3️⃣ Abans d’eixir de casa convé conversar sobre les expectatives: Què ens agradaria fer? On ens agradaria anar? Establim acords, ha de ser un moment per a gaudir.

4️⃣ Cal repassar amb ells les mesures de seguretat (distància, higiene de mans, mascareta si l’edat ho permet…). Hem de tractar-ho amb naturalitat i donar-los l’oportunitat que es familiaritzen abans d’eixir.

5️⃣ Trobar-se amb vianants no ha de ser motiu d’angoixa. Hem de mantenir la distància recomanada, però actuem amb naturalitat. No hem de transmetre la idea que les altres persones són una amenaça.

6️⃣ Mantingueu la calma si toquen alguna cosa. No els feu sentir malament. Porteu gel hidroalcohòlic per si cal utilitzar-lo.

7️⃣ En tornar a casa, convé parlar de l’experiència i compartir com ens hem sentit.

8️⃣ És important explicar-los també què fareu quan arribeu a casa: les normes bàsiques d’higiene (canvi de sabates i roba, higiene de mans…).

9️⃣ Per a saber per on pots moure’t amb els xiquets i xiquetes, respectant la norma d’1 kilòmetre des del seu domicili, clica en aquest enllaç https://1km.geomatico.es/

🔟 Cal animar-los a eixir, però en cas que l’infant no vulga eixir, no hem de forçar-lo. Deixem-li temps per a sentir-se segur.