Skip to main content

Concurs del Dia Mundial sense Tabac

El dilluns 31 de maig es commemora el Dia Mundial Sense Tabac, amb una data tan significativa l’Ajuntament de Montserrat llança de nou el Concurs de Cartells del Dia Mundial Sense Tabac, en coordinació amb la UPCCA de la Mancomunitat de la Ribera Alta i el CEIP Evaristo Calatayud.

La xiqueta guanyadora del concurs ha sigut Paloma Alemany Caballero, i els finalistes han sigut Ziqui Lin i Mateo Sarabia Suarez.

Aquesta actuació se suma a altres promogudes per la UPCCA que tenen el suport de l’Ajuntament i del centre escolar de Montserrat, que es duen a terme per a ajudar als i les menors a no iniciar-se en el consum de tabac i prendre consciència, si ja han començat, que és bon moment per deixar-s’ho.

També es fa prevenció i es desenvolupen mesures de conscienciació social sobre els perjudicis del fum del tabac ambiental tant per a les persones fumadores com per les no fumadores, i la protecció d’aquestes últimes, per a aconseguir una educació intensiva des de l’escola sobre hàbits de vida saludables.

No cal oblidar que segons l’OMS, el consum de tabac ocasiona 8 milions de morts cada any; almenys 69.000 morts prematures cada any a Espanya més que el total de morts durant la pandèmia.

L’evidència publicada enguany demostra que les persones fumadores tenen major probabilitat de desenvolupar una malaltia severa de la COVID-19 que les no fumadores. La pandèmia de la COVID-19 ha portat a milions de consumidors i consumidores de tabac a voler deixar-s’ho.

Cal demanar que no s’ha de ser eternament tolerant amb qui mai respecta el dret dels no fumadors a respirar un aire sense fum de tabac. Recordem que aquests fumadors són principalment els menors, els nostres fills. I nosaltres com a adults hem de ser un model de conducta saludable per a ells.