Descarga app Montserrat Info
Portal de transparencia

AVIVA

 • Teléfono:
  962 988 000 - ext. 2115
  Fax:
  962 998 058
  E-mail:
  Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.
  Horario:
  lunes a viernes: 9:00 a 14:00
  Dirección:
  Plaça de l’Església, 1, 46192 Montserrat

  El Ayuntamiento de Montserrat tiene que proteger la recuperación del valenciano, como lengua propia, y garantizar el uso normal y oficial, según regula la Ley de Uso y Enseñanza del Valenciano.

  Este objetivo ha sido asumido plenamente por este consistorio con la aprobación de un Reglamento de Promoción y Uso del Valenciano que regula los usos lingüísticos en su seno y con la firma del Protocolo de Colaboración entre la Conselleria de Educación, la Academia Valenciana de la Lengua y el Ayuntamiento de Montserrat para la coordinación de las actuaciones en materia de normalización del valenciano.

  Además, para cumplir con este propósito, el Ayuntamiento ha creado la Agencia de Promoción del Valenciano (AVIVA), unidad técnica encargada de garantizar el aumento efectivo y sostenido de la presencia del valenciano, tanto en la administración local como en el conjunto de nuestra sociedad.

 • El proyecto de normalización y promoción del valenciano que desarrolla la OPUV prevé trabajar los campos de actuación:
  • Área de Asesoramiento Lingüístico
  • Área de Formación
  • Área de Dinamización Lingüística
  • Área de Onomástica
  • Área de Ayudas, subvenciones y premios


NOTICIAS

Presentación del libro violeta '10 de dones'

Presentació del llibreLa Regidoria d’Educació i Formació, a través de l’Agència de Promoció del Valencià, ha organitzat la presentació del llibre violeta 10 de dones, que tindrà lloc el proper 8 d’abril a les 18.30 h, a la Biblioteca Pública de Montserrat, i que comptarà amb la presència de l’escriptora Rosa Roig. Es tracta d’una activitat complementària del Voluntariat pel Valencià, una iniciativa d’Escola Valenciana, oberta a tota la població.
 
10 de dones, un recull de textos de deu escriptores d’arreu del territori lingüístic, ha estat editat per Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua amb l’objectiu d’aportar material atractiu per al Voluntariat pel Valencià, facilitar el treball de les parelles lingüístiques i animar la població a llegir en valencià.

Imprimir Email

AVIVA crea una lista musical para visibilizar a nuestras cantantes

AVIVA la música en femeníAmb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra demà 8 de març, l'Agència de Promoció del Valencià ha creat una llista en la plataforma Spotify, «AVIVA la música en femení», amb un centenar de cançons de 72 artistes femenines. Es tracta d'una iniciativa que pretén donar visibilitat a les cantautores i grups de música formats per dones del panorama musical en valencià.

Podeu accedir-hi des d'ací.

Descobriu altres llistes d'AVIVA Montserrat ací

Imprimir Email

Se convocan las pruebas para acreditar conocimientos de valenciano

JQCVDel 25 de març al 8 d’abril de 2019 s'obrirà el primer període de matrícula per a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) dels nivells A2, B1, C1 i llenguatges específics. Les proves d’aquests nivells es desenvoluparan durant el mes de juny, concretament: 

- 1 de juny: C1 (primera part) / Certificat de Llenguatge Administratiu
 
- 8 de juny: B1 / Certificat de Llenguatge als Mitjans de Comunicació

- 15 de juny: A2 / C1 (segona part) / Certificat de Correcció de Textos

La inscripció en els nivells B2 i C2 serà del 2 al 16 de setembre de 2019. Aquestes proves tindran lloc els dies 26 d'octubre (primera part del C2), el 9 de novembre (B2) i el 16 de novembre (segona part del C2).

La matrícula s’ha de fer per via telemàtica, des d'ací. Una vegada fet el pagament ja haurà finalitzat la inscripció. No cal presentar res més. Podran prendre part en les proves les persones majors de 16 anys en el moment de fer la prova corresponent.

Per a més informació, podeu acudir a l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) de l’Ajuntament de Montserrat (pl. Església, 1), consultar la resolució o el tríptic informatiu de la JQCV.

Imprimir Email

Ayudas para asociaciones que fomentan el valenciano

logo SEMPRETEUAEl passat 27 de febrer es va publicar en el DOGV la convocatòria de les subvencions per al foment del valencià destinades a institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa i a les persones jurídiques públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del multilingüisme en l’àmbit social. Aquesta línia d’ajudes està dotada amb 2.500.000 euros.

Les sol·licituds es podran presentar del 28 de febrer al 14 de març de 2019 per a activitats i despeses realitzades entre el 16 de novembre de 2018 i el 31 de desembre de 2019. Podeu accedir-hi a la tramitació telemàtica des d'ací. El termini per a presentar la documentació justificativa acabarà el 31 d’octubre de 2019. 

D’acord amb els tipus de destinataris, hi ha les modalitats següents: 

Modalitat A. Entitats i associacions sense finalitat lucrativa. Import: fins a 1.000.000 d'euros. 

Entitats beneficiàries: les entitats i associacions cíviques sense finalitat lucrativa, els sindicats, les associacions empresarials, associacions professionals i fundacions legalment constituïdes. No se’n podran beneficiar les associacions de mares i pares dels centres educatius.
 
Se subvencionaran les accions i les despeses següents:

a)    Activitats de promoció de l’ús del valencià i la cultura valenciana en general.
b)    Campanyes i accions de voluntariat lingüístic.
c)    Campanyes i accions d’acollida lingüística.
d)    Activitats de formació en valencià i del valencià per a col·lectius específics.
e)    Activitats de foment de la lectura en valencià.
f)     Activitats de divulgació de cinema i produccions audiovisuals en valencià.
g)    Funcionament d’oficines o serveis de l’entitat de promoció de l’ús del valencià.

Modalitat B. Universitats de la Comunitat Valenciana i xarxes universitàries. Import: fins a 600.000 euros.

Entitats beneficiàries: les universitats de la Comunitat Valenciana i les xarxes universitàries amb entitat jurídica pròpia en què participen almenys tres universitats públiques valencianes.

En el cas de les universitats valencianes se subvencionaran les accions i les despeses següents:
 • Activitats i iniciatives de formació que tinguen com a finalitat l’increment de la docència en valencià i l’acreditació lingüística en valencià de les ciutadanes i ciutadans.
 • Creació de plataformes digitals per a l’aprenentatge del valencià.
 • Activitats de formació i dinamització del voluntariat lingüístic universitari.
I en el cas de les xarxes universitàries:
 • Activitats que fomenten l’ús del valencià i la creació de sinergies que dinamitzen l’ús del valencià per part de les xarxes universitàries.
 • Projectes de formació i activitats entre els membres de la comunitat educativa, la llengua de treball i comunicació de les quals siga el valencià.
 • Projectes que incidisquen en la mobilitat dels membres de la comunitat educativa, en el foment i prestigi social del valencià i en l’ocupabilitat on el valencià siga l’eix motor de l’acció.
 • Campanyes de promoció de la docència en valencià.
 • Creació de plataformes digitals d’aprenentatge de llengües.
 • Traducció de manuals de llengües estrangeres al valencià.
Modalitat C. Entitats i centres valencians de l’exterior de la Comunitat Valenciana. Import: fins a 10.000 euros. 

Entitats beneficiàries: les entitats i els centres valencians en l’exterior de la Comunitat Valenciana que estiguen registrats en el registre adscrit a la direcció general competent en matèria de centres valencians en l’exterior de la Generalitat.

Se subvencionaran les accions i les despeses següents:

a)    Activitats de promoció de l’ús del valencià i la cultura valenciana en general.
b)    Cursos de valencià.
c)    Compra de llibres en valencià i subscripció a publicacions de premsa i revistes en valencià.

Modalitat D. Entitats públiques i privades que presenten projectes singulars que fomenten l’ús del valencià i el multilingüisme en l’àmbit social. Import: fins a 890.000 euros.

Se’n podran beneficiar les persones jurídiques públiques i privades de la Comunitat Valenciana que realitzen projectes de característiques singulars que fomenten l’ús del valencià i el multilingüisme, la diversitat lingüística i la cohesió social.

Podran ser subvencionables projectes i activitats que fomenten l’ús del valencià i el multilingüisme en l’àmbit de la societat valenciana, la diversitat lingüística i cultural, i la interacció de col·lectius en cas d’exclusió social; projectes que fomenten el multilingüisme a través de mitjans telemàtics; projectes que posen a l’abast del públic productes audiovisuals que fomenten el multilingüisme, el coneixement i l’intercanvi cultural; projectes que possibiliten la creació de xarxes en entorns multilingües; projectes multilingües dirigits a grups amb risc d’exclusió social i projectes que potencien les competències lingüístiques, el coneixement de llengües i cultures i l’estatus del valencià.

Podeu consultar la resolució de convocatòria ací.
Logotip CEICE Sempre teua

Imprimir Email

Se abre el período de inscripciones al Voluntariat pel Valencià

Busquem voluntaris i aprenents 1Fins al 22 de febrer ler persones que vulguen participar en el Voluntariat pel Valencià poden inscriure’s presencialment a l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), a la primera planta de l’ajuntament, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

El formulari també està disponible en format PDF per a emplenar-lo i enviar-lo a l’adreça electrònica Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla..

El Voluntariat pel Valencià és un programa de participació lingüística, gratuït i per a tota la població, que posa en contacte persones valencianoparlants (voluntàries) i persones que volen practicar (aprenentes) perquè conversen en valencià una hora a la setmana durant 10 setmanes. D’acord amb la disponibilitat horària i les preferències de cada participant es formen parelles lingüístiques, es fa una presentació i s’organitzen per a quedar durant les 10 sessions, amb el suport d’AVIVA.

Imprimir Email

banner imatges futur

Logo FSE

PROGRAMAS DE EMPLEO

logo sempre teua

 •   Aqui estamos

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Siguenos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Siguenos

    Aqui estamos

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google