Descarga app Montserrat Info
Portal de transparencia

AVIVA

 • Teléfono:
  962 988 000 - ext. 2115
  Fax:
  962 998 058
  E-mail:
  Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.
  Horario:
  lunes a viernes: 9:00 a 14:00
  Dirección:
  Plaça de l’Església, 1, 46192 Montserrat

  El Ayuntamiento de Montserrat tiene que proteger la recuperación del valenciano, como lengua propia, y garantizar el uso normal y oficial, según regula la Ley de Uso y Enseñanza del Valenciano.

  Este objetivo ha sido asumido plenamente por este consistorio con la aprobación de un Reglamento de Promoción y Uso del Valenciano que regula los usos lingüísticos en su seno y con la firma del Protocolo de Colaboración entre la Conselleria de Educación, la Academia Valenciana de la Lengua y el Ayuntamiento de Montserrat para la coordinación de las actuaciones en materia de normalización del valenciano.

  Además, para cumplir con este propósito, el Ayuntamiento ha creado la Agencia de Promoción del Valenciano (AVIVA), unidad técnica encargada de garantizar el aumento efectivo y sostenido de la presencia del valenciano, tanto en la administración local como en el conjunto de nuestra sociedad.

 • El proyecto de normalización y promoción del valenciano que desarrolla la OPUV prevé trabajar los campos de actuación:
  • Área de Asesoramiento Lingüístico
  • Área de Formación
  • Área de Dinamización Lingüística
  • Área de Onomástica
  • Área de Ayudas, subvenciones y premios


NOTICIAS

Vuelven las Navidades más valencianas

Disseny carta 2Un any més, l’Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament ha engegat la campanya «El Nadal, en valencià». Es tracta d’una iniciativa que pretén impulsar la presència del valencià durant les festes nadalenques i que siga possible parlar, felicitar, escriure, llegir, regalar, celebrar, menjar, cantar... en valencià.

Per això, ha creat una secció en la pàgina web de l’Ajuntament on trobareu un munt de recursos per a fer-ho possible: un recull de lèxic nadalenc, enllaços a postals i targetes de felicitació, cartes al Pare Noel i els Reis d’Orient, les últimes novetats editorials, un catàleg de joguines, una explicació de les tradicions nadalenques a Montserrat, una llista de productes locals i receptes tradicionals, i un recull de nadales.

Podeu accedir-hi des d’ací: https://goo.gl/9aea8B


La carta als Reis d’Orient

S’han repartit les cartes oficials dels Reis d’Orient a l’alumnat de l’Escola Infantil i el col·legi Evaristo Calatayud perquè puguen demanar els seus desitjos.

A més, enguany, aprofitant que la carta als Reis inclou un apartat per a demanar una millora per al nostre municipi, hem organitzat un sorteig per fomentar la consciència i la participació ciutadanes. Entre l’alumnat que deposite la carta a les bústies se sortejaran 10 lots de cedés de nadales, còmics, devedés... 7 per al CEIP i 3 per a l’EIM.

Els requisits per a participar són:
 
1.    Emplenar la carta en valencià i demanar alguna millora per al nostre poble.
2.    Signar-la amb noms i cognoms i un telèfon o una altra dada de contacte.
3.    Dipositar-la en la bústia reial que hi haurà al centre (fins al 17 de desembre).
 
Els resultats del sorteig s’anunciaran el 18 de desembre a través del Facebook municipal. Les persones afortunades podran recollir els seus premis en AVIVA, fins al 21 de desembre, de 8 a 15 hores.


Catàleg de jocs i joguets en valencià!

Com que és molt important comprar joguets en valencià per tal que els xiquets i les xiquetes puguen jugar i desenvolupar-se en la seua llengua, AVIVA ha elaborat un catàleg de jocs i joguets en valencià per edats amb accés a un buscador amb més de 750 jocs.

Podeu accedir-hi des d'ací: https://goo.gl/MgQFbk


Cantar en valencià
A més de les cartes als reis d’Orient, ha repartit exemplars del CD «El Nadal del poble» al CEIP Evaristo Calatayud i l’Escola Infantil Municipal, perquè puguen fer-lo sonar per la megafonia del centre.

A més, els establiments i comerços que vulguen aconseguir un exemplar gratuït del disc per ambientar els locals, poden passar a recollir-lo per l’Agència de Promoció del Valencià, a la primera planta de l’Ajuntament. També podeu trobar aquest CD, juntament amb altres nadales en valencià, en la llista de reproducció d’Spotify que ha creat perquè tothom puga escoltar el Nadal en valencià!

Accediu a la llista fent clic ací.


Visita del patge

El dimecres 26 de desembre, a les 18.00 hores, arribarà el patge reial a la plaça de l’Església de Montserrat per a recollir les cartes. Hi haurà un munt de cartes a disposició del públic perquè puguen emplenar-la, si encara no ho han fet, abans d’entregar-li-la.
 

La gran cavalcada

El dissabte 5 de gener, a les 18.00 hores tindrà lloc la gran cavalcada que discorrerà pels carrers del poble. En acabar, Melcior, Gaspar i Baltasar saludaran des del balcó de l’ajuntament.

Imprimir Email

El Bus de la Llengua llega a Montserrat

imatge busEl dilluns 19 i el dimarts 20 de novembre Montserrat rebrà la visita del Bus de la Llengua, en el marc de la campanya «Sempre teua» de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’un autobús de grans dimensions que ofereix diferents tallers lúdics adreçats a tota la població en què el valencià és la matèria primera del jocs.


Dilluns 19 de novembre

El dia 19 s’instal·là a l’exterior del CEIP Evaristo Calatayud. Des de les 10.00 i fins a les 16.30 hores, l’alumnat dels cursos de 3r i 5é hi anirà acudint per a realitzar els tallers. De 12.40 a 13.30 i de 14.30 a 15.00 hores les famílies que vulguen podran visitar el bus, pujar-hi, fotografiar-se i realitzar els tallers. Entre les 13.30 i les 14.30 hores, l’autobús recorrerà les principals avingudes del municipi per a anunciar la visita l’endemà al mercat dels dimarts.

Dimarts 20 de novembre

El dimarts 20 el Bus de la Llengua se situarà al descampat del carrer del País Valencià, 5 (on s’instal·la la plaça de bous). Des de les 09.25 hores, l’alumnat de 1r i 3r d’ESO de l’IES Alcalans assistirà als tallers, fins a les 17.00 hores. D’11 a 11.45 i de 13.20 a 15.10 hores el bus estarà obert a tota la població que vulga descobrir els tallers que ofereixen.

AVIVA al mercat!

L’Agència de Promoció del Valencià també estarà present al mercat. Hi instal·larà un estand per a donar a conéixer les seues campanyes de dinamització lingüística i qui vulga podrà fotografiar-se en el fotoreclam de la campanya «En valencià, més a gust». A més, hi haurà l’opció de participar en diferents jocs (sopes de lletres, rodamots, emparellats i un joc multilingüe en valencià, castellà i anglés) i emportar-se premis, com ara bosses de tela, DVD, còmics, etc.

Imprimir Email

Un noviembre de cine

Cinema a lescola Escola ValencianaUn any més, la Regidoria d’Educació, Formació i Joventut, a través de l’Agència de Promoció del Valencià, porta el cinema a l’escola. Durant el mes de novembre l’alumnat del CEIP Evaristo Calatayud i de l’IES Alcalans tindrà el plaer de gaudir d’una sessió de cine en valencià. La iniciativa pretén cobrir l’oferta de cinema en llengua pròpia i normalitzar el fet mateix de consumir cinema en aquesta llengua. Perquè el valencià també pot ser, i és, llengua de cultura.


Dilluns 12 – La pell freda

El 12 de novembre l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat assistiran a la projecció de La pell freda, l’adaptació cinematogràfica de la novel·la d’Albert Sánchez Piñol.

Tràìler: https://goo.gl/rsqukD


Dijous 15 - Pride

El dijous 15 de novembre l’alumnat de 2n i 3r d’ESO tenen una cita amb Pride, nominada als Premis Gaudí i als Globus d’Or.

Tràiler: https://goo.gl/RnDzgi


Divendres 23 – El grúfal

El 23 de novembre serà el torn dels més menuts, Infantil i 1r cicle de Primària, que acudiran a la projecció d’El grúfal, el gran clàssic de la literatura infantil.

Tràiler: https://goo.gl/6xZdcs


Dimarts 27 – La revolta dels contes

I per concloure aquest mes de cine, el 27 de novembre el 2n i el 3r cicle de Primària gaudiran de la pel·lícula d’animació La revolta dels contes, una reelaboració original dels contes tradicionals que tothom coneix.

Tràiler: https://goo.gl/bbJH2J 


Cinema a l'abast de tota la població 


A més, enguany el cinema en valencià transcendirà les aules i arribarà a tota la població a través de la Biblioteca Pública Municipal. AVIVA Montserrat ha adquirit un lot de cinc pel·lícules que estaran disponibles en préstec per tal de difondre, també fora de l’aula, l’hàbit de veure cinema en la nostra llengua. Les pel·lícules que passaran a formar part del catàleg de la nostra biblioteca són:

-          Covards
-          L’heroi de Berlin
-          Intocable
-          Sufragistes
-          Rastres de sàndal


Taller de doblatge

Per a completar aquesta programació de cine, l'Agència de Promoció del Valencià, amb el suport de la Unitat de Normalització Lingúística de la Diputació de València, ha organitzat un taller de doblatge per a tota la població de Montserrat. El taller és totalment gratuït i tindrà lloc el dilluns 19 de novembre de 17.30 a 19.30 hores, a la Casa de la Cultura.

Si vols assistir-hi, pots apuntar-t'hi emplenant aquest formulari
 

Imprimir Email

Campaña «En valencià està més bo!»

Bosses 3L’Agència de Promoció del Valencià ha posat en marxa una nova campanya, ara als forns i pastisseries de Montserrat, per tal d’impulsar el comerç local i de proximitat i alhora promoure l’ús i la presència del valencià a aquests establiments.

Per això, ha animat els diferents establiments a retolar els seus productes en valencià i així donar a conéixer el vocabulari del pa i les pastes. A canvi, AVIVA els ha obsequiat amb 100 bosses de tela per al pa que podeu aconseguir si compreu a qualsevol d’aquests comerços.

Saló de Te Amparín  
Pl. Cervantes, 6         
Tel. 96 299 91 18

Forn Edén      
Av. Jaume I, 49-B      
Tel. 96 212 12 91

El Dolcet        
c/ Dr. Peset Aleixandre, 1-A 
Tel. 664 713 900

Pa i Dolços Lluís i Tere         
c/ Ramón y Cajal, 4   
Tel. 96 299 91 06

La difusió del vocabulari valencià de forns i pastisseries també és responsabilitat de la ciutadania. Per això volem contribuir a difondre’l posant a la vostra disposició uns fullets amb el vocabulari del pa i les pastes. No dubteu a fullejar-los i incloure aquestes formes quan aneu a fer la compra perquè en valencià està més bo!
 
Si teniu qualsevol tipus de consulta sobre drets lingüístics o voleu saber com podeu promoure l’ús del valencià no dubteu a posar-vos en contacte amb l’Agència de Promoció del Valencià a través d’Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla., al telèfon 96 298 80 00 (ext. 2115) o presencialment a la 1a planta de l’ajuntament (pl. Església, 1).

Imprimir Email

banner imatges futur

Logo FSE

PROGRAMAS DE EMPLEO

logo sempre teua

 •   Aqui estamos

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Siguenos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Siguenos

    Aqui estamos

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google