Skip to main content

Monserrat commemora el dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona

Un 25 de novembre de 1960, les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana, van ser brutalment assassinades per ordre del dictador Rafael Trujillo. Històricament, arran d’aquest fet, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència contra els abusos i la tortura. Anys després, al juliol de 1981, va tenir lloc a Bogotà (Colòmbia) la 1a Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib, en què es va designar aquest dia en commemoració del brutal assassinat.

El 17 de desembre de 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar oficialment el 25 de novembre Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Des d’aleshores, aquesta data ha esdevingut tot un símbol arreu del món per denunciar tot tipus de violència exercida sobre les dones i per reclamar la seua eliminació.

Amb motiu d’aquest dia, l’Ajuntament de Montserrat ha preparat diverses activitats:

Durant el 25 de novembre, a les 8.30 h es realitzarà el muntatge d’una acció commemorativa a la plaça de la Constitució amb la col·laboració de l’alumnat de l’IES Alcalans, que durant les últimes setmanes ha estat treballant i preparant l’acció.

A les 12 h, a la plaça de l’Església, hi ha convocat un minut de silenci en memòria de les dones víctimes de violència de gènere.

Per últim, el 27 de novembre, a les 11 h, a la Llar de les Persones Majors, tindrà lloc un taller de risoteràpia impartit per Carmen Ríos.