Skip to main content

El mosquit tigre

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic. Se’l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.

A diferència dels mosquits més comuns que fan vida nocturna, és actiu de dia, i les picades són molt més nombroses i doloroses que no les dels mosquits autòctons. A més, aquest mosquit té la capacitat d’actuar com a vector (transmissor) d’algunes malalties.

La manera més efectiva de frenar la proliferació del mosquit és evitar la posta d’ous i el creixement de les larves. Això només s’aconsegueix eliminant els llocs d’aigua on creixen, habitualment acumulacions en recipients que es deixen a la intempèrie.

Pot depositar els ous a qualsevol lloc de petites dimensions susceptible de quedar inundat i que continga aigua durant uns quants dies.

Aquestes condicions de cria fan molt difícil lluitar contra la seua proliferació sense la col·laboració de tota la ciutadania.

Ací tenim alguns consells pràctics a desenvolupar des de les nostres llars per a evitar el mosquit tigre entre tots i totes.

Gràcies pel teu esforç

#RegidoriadeMediAmbient