Skip to main content

Campanya informativa sobre el sistema de recollida d’oli de cuina usat

Des de l’Ajuntament de Montserrat, la Regidoria de Medi Ambient ha llançat el mes d’agost dos accions d’informació ciutadana per a promocionar el sistema de recollida d’oli usat implantat al municipi des d’octubre de l’any 2020.

En la presentaciò es van repartir embuts per a facilitar la recollida d’oli en les llars i tríptics informatius sobre la ubicaciò dels contenidors.

El dia 2 d’agost la carpa va estar ubicada en la plaça de l’Església i el dia 10 d’agost en el mercat municipal.

El total d’embuts repartits ha sigut molt bo en termes de quantitat i s’ha pogut comprovar un alt interès per part de la ciutadania en la recollida, depòsit i reutilització com a biodièsel d’aquest residu tan comú en les nostres llars i que molts d’ells no sabien on depositar-lo ni com fer-ho, i, moltes vegades, la soluciò més fàcil és abocar-lo per l’aigüera.

Es va fer un petit col·loqui sobre l’objectiu que té la recollida de l’oli i es va argumentar sobre el benefici per a l’usuari mateix i per al mediambient que supossa depositar l’oli als llocs habilitats per a aquest tipus de residu, i és molt positiu saber que algunes persones segueixen pràctiques antigues, com és fer de l’oli usat sabó per a la llavadora, que resulten molt efectives en la reducciò del residu, potser més important que el fet de reciclar-lo. A més, també es va explicar el funcionament de l’embut que es donà a cada persona interessada.

Per això, la Regidoria de Medi Ambient, la qual està completament conscienciada particularment amb aquesta problemàtica del residu d’oli usat, agraeix enormement el compromís i la bona disposició de tots els ciutadans i ciutadanes del terme municipal de Montserrat per la gran acollida d’aquest nou sistema, la qual cosa ens dona ànims per a continuar treballant en aquesta direcciò i fer del municipi un referent a l’hora de la gestió ambiental dels residus.

Salutacions.

Imatge 1: Persones interessades agrafant iformació i conversant

Imatge 2: Donant informació i repartint embuts.