Skip to main content

Shhcúchame!

La Regidoria de Cultura us conviada a participar del taller 𝐒𝐡𝐡𝐜𝐮́𝐜𝐡𝐚𝐦𝐞!, a la 𝐂𝐚𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚.
Es tracta d’un projecte de divulgació musical a través de l’𝐚𝐮𝐝𝐢𝐜𝐢𝐨́ 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐝𝐚 de les principals obres de la història de la música.


Impartit per 𝐁𝐞𝐫𝐧𝐚𝐫𝐝𝐨 𝐌𝐨𝐫𝐚-𝐅𝐚𝐧𝐝𝐨𝐬

Professor i director musical

Titulat superior de flauta

Llicenciat en Història i Ciències de la Música

L’𝐀𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭 és 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔Ï𝐓𝐀 però cal inscripció enviant un correu electrònic a 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚@𝐦𝐨𝐧𝐭𝐬𝐞𝐫𝐫𝐚𝐭.𝐞𝐬.


CALENDARI DE LES SESSIONS amb horari de 19.00 hores a 20.30 hores:
29 de setembre, 2021.
20 d’octubre, 2021.
24 de novembre, 2021.
22 de desembre, 2021.
26 de gener, 2022.
23 de febrer, 2022.
23 de març, 2022.
27 d’abril, 2022.
25 de maig, 2022.
15 de juny, 2022.

Es tracta d’un projecte formatiu dirigit a qualsevol públic amb inquietud per aconseguir un major gaudi de l’audició de les grans obres mestres de la música seguint una pedagogia activa, dinàmica i creativa.


SESSIÓ 1: “Afina l’oïda”Aquesta primera sessió posa a prova la capacitat auditiva de l’oïdor per mitjà d’exercicis sonors mitjançant sons pertanyents a diferents ambients quotidians, domèstics…


SESSIÓ 2: “Les qualitats del so” Coneixement de les quatre qualitats del so com a base per a una audició completa i intel·ligent de l’obra: Melodia Ritme Harmonia Timbre.


SESSIÓ 3: “El florit Barroc” (1/2)Vivaldi: “La primavera”, de les quatre estacions Pachelbel: Cànon en Re MajorJ. S. Bach: Toccata i fugida, en re menor.


SESSIÓ 4: “El florit Barroc” (2/2)J. S. Bach: “Badinerie”, de la Suite núm. 2, en si menorCharpentier: “Preludi”, de l’Et DeumHändel: “Al·leluia”, de l’oratori El Messies.


SESSIÓ 5: “El Classicisme: tot en la seua justa mesura” (1/2)Boccherini: “Cèlebre Minueto”, del Quintet en El meu bemoll MajorHaydn: “Tercer moviment”, del Concert per a trompeta i orquestra.


SESSIÓ 6: “El Classicisme: tot en la seua justa mesura” (2/2)Mozart: “Primer moviment”, de la xicoteta serenata nocturnaMozart: “Primer moviment”, de la Simfonia núm. 40, en sol menor.


SESSIÓ 7: “El Romanticisme: ventall de passions” (1/2)Beethoven: “Per a Elisa” (Bagatel·la)Beethoven: “Primer moviment”, de la Cinquena Simfonia, op. 67.


SESSIÓ 8: “El Romanticisme: ventall de passions” (2/2)Schubert: “Quart moviment”, del Quintet “La truita”Bizet: “Obertura”, de CarmenJ. Strauss: “Radetzky March”.


SESSIÓ 9: “El Nacionalisme musical. Ric folklore”Mússorgski: “Quadres d’una exposició”Tchaikovsky: “Vals de les flors”, de TrencanousBorodin: “En les estepes de l’Àsia Central”Falla: “Dansa ritual del foc”, de l’amor brujo.


SESSIÓ 10: “El segle XX. Profusió de diversitat”Dukas: “L’aprenent de bruixot”Ravel: “Bolero”Orff: “O fortuna”, de Carmina Burana