Skip to main content

Montserrat premia el comerç local per l’ús del valencià

L’Ajuntament de Montserrat ha convocat els I Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local a través de la seua Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Montserrat, i gràcies a una subvenció concedida la Diputació de València.

Els premis volen reconéixer l’ús normalitzat del valencià que fan els i les comerciants en els seus establiments. Per a d’això ha convocat dos modalitats, la modalitat A que premiarà l’ús del valencià en la retolació, el material imprés i en l’atenció al públic; i la modalitat B, que premiarà l’ús del valencià aplicat a les xarxes socials, les noves tecnologies i el programari. S’atorgarà un premi de 1.500 euros per cada modalitat.

Amb la celebració d’aquests premis, l’Ajuntament pretén també agrair al sector comercial de Montserrat la seua indispensable col·laboració amb les diverses campanyes de promoció del valencià que l’Ajuntament llança per a preservar la principal senya d’identitat del nostre poble, la llengua. Per això, a banda dels premis, als comerços que s’hi presenten, se’ls regalarà material de la campanya «En valencià, més a gust».

Per a optar al premi, els comerços han de presentar la seua candidatura amb una sol·licitud a l’Ajuntament. La tramitació serà exclusivament per via telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils des de la publicació de l’extracte d’aquesta convocatòria en el BOPV, cosa que s’anunciarà pels canals habituals de l’Ajuntament (web, facebook, app…) i el web de transparència.

Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb AVIVA Montserrat a l’adreça electrònica aviva@montserrat.es o al telèfon 962 998 000 (extensió 2115).

Les bases les podeu consultar en l’enllaç següent:

https://bit.ly/38Sl0Up

La tramitació electrònica la tindreu disponible en l’enllaç següent fins al 15 de desembre:

https://montserrat.sedelectronica.es/info.0

L’Ajuntament de Montserrat disposa d’un servei de valencià que presta assessorament lingüístic a tots els establiments comercials que ho sol·liciten. A través d’aquest servei s’han repartit materials de promoció del valencià al llarg dels anys com cartells de rebaixes, lèxics (dolç, salat, fruites, verdures, porc i corder…), vocabulari bàsic de bars, restaurants i cafeteries; discos de música en valencià; s’han organitzat campanyes com «En valencià està més bo», «En valencià més a gust», entre d’altres. En totes elles els i les comerciants del nostre poble han participat de bon grat, i per això l’Ajuntament els ho vol agrair amb aquests premis.

La resolució provisional ha estat publicada en el tauler d’anuncis, consulta-la en l’enllaç:

https://montserrat.sedelectronica.es/board