Skip to main content

‘Fem colla en valencià’

«Fem colla en valencià» és el lema de la campanya encetada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Montserrat i gestionada per l’Agència de Promoció del Valencià municipal.

L’objectiu de la campanya és conscienciar els clubs esportius locals i les persones que en formen part, que el valencià com a llengua pròpia de Montserrat també vol ser la llengua de la seua colla, del seu equip.

Part de la importància educativa dels equips és fer colla, crear vincles afectius entre les persones que hi formen part i fer-les créixer. Aprendre llengües també fa créixer les persones. D’ací el valor que té fer colla en valencià, ja que cal donar suport a la llengua perquè continue sent la principal senya d’identitat dels montserraters i montserrateres independentment de la seua procedència.

Per tal de conservar la llengua se l’ha de regalar a les persones nouvingudes, parlant-los-la, perquè tota llengua és un present i hem de continuar usant el valencià perquè aquells àmbits d’ús que ja havia recuperat no els perda.

El lema de la campanya apareixerà en els equipaments de la Unió Esportiva de la Vall dels Alcalans que ja s’ha adherit a la campanya, i s’oferirà a la resta de clubs locals. La col·laboració consistirà també en oferir-los el servei d’assessorament, traducció i correcció al valencià d’AVIVA Montserrat, a través de la signatura d’un conveni de col·laboració en matèria lingüística.