Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

Cultura i Patrimoni

 • Telèfon: 962 998 178

  Fax: 962 998 058

  A/e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  Adreça: c/ Dos de Maig, 6, 4192, Montserrat
 • Els municipis tenim l’obligació legal de protegir i conservar el nostre patrimoni. El Departament de Cultura i Patrimoni té el compromís de treballar en la protecció, la defensa, la documentació i la difusió del patrimoni cultural de Montserrat. Treballem per posar en valor el patrimoni cultural del nostre municipi: un actiu que ens permet conéixer la nostra història i, al mateix temps, genera riquesa. 

  Des d'aquest servei pretenem:

  • Enfortir el coneixement de tots nosaltres com a poble.
  • Matindre l'accés a la informació cultural i patrimonial a través de diversos mitjans com El Portell i xarxes socials.
  • Treballar per garantir la perdurabilitat del patrimoni cultural montserrater.
  • Enfortir la projecció nacional i internacional del nostre patrimoni cultural tangible i intangible.
  • Promoure projectes en benefici de la ciutadania.
  • El foment de projectes d’activitats culturals i formatives no reglades.
  • Donar accesibilitat als ciutadans a les arts plàstiques: música, arts escèniques i audiovisuals, literatura i foment de la lectura.
  • Formar part d'una xarxa de ciutats europees per obrir-se a Europa.
  • Creació d'un espai museístics del nostre municipi i de la Vall dels Alcalans.
 • 075 2016.El Portell 1


NOTÍCIES

II Certamen Literari de Montserrat

cartell.IICERTAMEN.LITERARI.WEBII CERTAMEN LITERARI DE MONTSERRAT

BASES EN CASTELLANO (PINCHAD AQUÍ)

L'Ajuntament de Montserrat, a través de la seua Regidoria de Cultura, convoca el II Certamen literari que es regirà per les bases següents:

Categories del certamen 2016-2017:

l  Relat Curt

l  Quadern de viatge

l  Microrelats en un post de Facebook

BASES

1.            Poden concórrer a aquest certamen totes les autores i tots els autors majors de 16 anys, independentment de la seua nacionalitat.

2.            Els treballs, que no podran haver estat ni premiats ni editats (en qualsevol suport) amb anterioritat, es presentaran en valencià o en castellà, i han de ser originals i inèdits. El tema per als relats curts serà: Històries de barres i bars. Els relats que es presenten no podran estar concursant en altres certàmens.

3.            Les obres de les categories Relat curt i Quadern de viatge s’han de remetre exclusivament a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. des de la publicació de les presents bases fins abans de les 24:00 hores del dissabte 31 de desembre de 2016. A l’assumpte del missatge ha d’aparèixer el text que identifique a quina modalitat s’opta:

[CERTAMEN RELATO]  o [CERTAMEN RELAT] per al Concurs de relat curt [CERTAMEN VIAJE] o [CERTAMEN VIATGE] per al Concurs de quadern de viatge.

No s’admetran correus al certamen que porten un altre assumpte.

Integrades en el cos del correu han d’anar les dades següents:

l  Nom de l’autor/a.

l  DNI.

l  Data de naixement.

l  Adreça postal.

l  Telèfon de contacte.

l  Correu electrònic de contacte.

l  Pseudònim amb el qual participarà en el certamen. (opcional).

l  Títol de l’obra.

 

En document adjunt s’enviarà l’obra amb les característiques segons la categoria a què s'opte d’aquestes bases. Només es pot presentar un treball per autor/a.

Els microrelats es publicaran al Facebook segons indiquen les bases de la seua categoria.

4.            La composició del jurat es donarà a conéixer en emetre's la resolució, i tindrà, a més de les facultats normals d’atorgar o declarar desert el premi, i emetre la decisió, les d’interpretar les presents bases. La decisió del jurat serà inapel·lable.

5.            El jurat es reserva el dret de no admetre a concurs aquells originals que, entre d’altres, atempten contra els drets a la intimitat, l'honor i la imatge de tercers, o continguen connotacions racistes, sexistes, sexe explícit o qualssevol altres que atempten contra la dignitat, la moral o l’ordre públic.

6.            Les persones participants es responsabilitzen totalment de què no existeixen drets de tercers. Les persones que presenten els seus treballs al concurs han de ser responsables de l’originalitat i autoria d'aquests, mitjançant declaració jurada, que hauran d’adjuntar junt amb l’enviament de l’obra.

7.            El jurat valorarà les obres atenent els criteris següents: tècnica, composició, creativitat i originalitat.

8.            Els premis es faran públics en un acte a la Casa de la Cultura de Montserrat en el marc de la seua Setmana Cultural, així com en la web de l’Ajuntament, www.montserrat.es

9.            Les obres premiades podran ser difoses en els mitjans de comunicació i les xarxes socials, així com en qualsevol altre suport que decidisca l’organització.

10.         L’Ajuntament de Montserrat disposarà de les obres premiades per a la seua publicació en la forma i la manera que crega oportú; d’altra banda, aquelles obres que per la seua qualitat o interés puguen ser recomanades pel jurat, es publicarien previ permís de l'autor/a.

11.         La participació en aquest Premi porta implícita la plena acceptació de totes les seues bases i el seu compliment.

12.         El jurat és competent per resoldre aquelles qüestions no previstes en les presents basesi per interpretar els dubtes que puguen sorgir en la seua aplicació.

13.         Una vegada fet públic el veredicte, els originals no premiats i les seues pliques seran destruïdes, garantint els drets dels autors sobre l’originalitat i l’anonimat de les seues obres.

14.         L’Ajuntament de Montserrat es reserva el dret de prendre iniciatives i de fer modificacions no regulades en les presents Bases sempre que considere que amb això pot contribuir a un major èxit del Premi.

En la categoria Relat curt

L’extensió dels originals serà d’un màxim de 10 fulls i un mínim de 6, (a una cara en grandària DIN A-4, i cada pàgina haurà de contenir de 25 a 30 línies, en lletra Arial, grandària 12 i interlineat d’1,5 línies). Totes les pàgines han d’estar numerades, a excepció de la portada. El format del document serà en PDF. En aquesta categoria hi haurà dos modalitats de premi en funció de la llengua de l’original, siga en valencià o en castellà, per la qual cosa hi haurà un premi de 400 euros per al millor relat en valencià i 400 euros per al millor relat en castellà.

En la categoria Quadern de viatges

Document de màxim 6 fulls (a una cara en grandària DIN A-4, contenint cada pàgina de 25 a 30 línies, en lletra Arial, grandària 12 i interlineat d’1,5 línies) en el qual es recull el viatge fet per l'autor/a o autors/es incloent-hi el que considere: fotografies, dibuixos, anotacions, vídeos, música…, i el text (ja siga en valencià o en castellà) que relate les experiències o aportacions personals del viatge. El treball és presentarà per correu electrònic en format: PDF o mp4.

La dotació d’un únic premi per aquesta modalitat és de 250 euros.

En la categoria Microrelats en un post de Facebook

Consistiran en microrelats originals, de tema lliure, publicats en el perfil del concursant de Facebook de forma pública, escrit en valencià o en castellà, i que comptaran amb un màxim de 420 caràcters, incloent-hi el hashtag #IICertamenMontserrat i amb menció a la pàgina al facebook de l’Ajuntament de Montserrat. El post també deurà incloure la imatge del certamen.

log.CERTAMEN

S’estableix un únic premi guanyador que consistirà en una Tablet.

ImprimeixCorreu-e

Inscripció a la XII Trobada del Sopar de Quintes

quintesLes festeres 2017 recaptaran 1 euro per persona en el tradicional Sopar de Quintes que tindrà lloc el divendres 29 de juliol (automàticament cada quinta participarà en un sorteig en el que el premi estarà destinat a la quinta i s’anunciarà eixa mateixa nit).

Per a poder tindre taula amb les cadires corresponents, cada quinta ha de fer un ingrés per l’import total de les persones que assistisquen al sopar a raó d’1 euro per persona.

A l’ingrés ha de figurar l’any de la quinta que el fa, i s'ha de fer efectiu i presentar una còpia a l’Ajuntament abans del 22 de juliol. 

El número de compte on s'ha de fer l’ingrés és el de les festeres que tenen en el Banc Santander de l'avinguda de Jaume I:

0049 6877 32 2690011643

ImprimeixCorreu-e

Montserrat serà amfitriona de la primera trobada internacional amb els seus socis Ossi i Samsun

TOTEM2Un total de quaranta professors procedents de Ossi (Itàlia), Samsun (Turquia) i Montserrat (Espanya) van a compartir experiències sobre prevenció de l'absentisme escolar millorant la programació d'activitats complementàries en els centres educatius, amb la intenció de millorar el clima escolar i incentivar els alumnes en el seu desig d'assistir a classe.

Per això, en el cas de la població riberenca, Montserrat, el col·lectiu de professors implicat en aquest projecte europeu, Erasmus +, implementarà al centre pilot IES Alcalans, la televisió escolar integrant-la en el currículum del centre educatiu.

Per a això entre febrer i març de l'any en curs van realitzar una jornades de formació del professorat de secundària amb la intenció que adquirissen habilitats que milloren la seua competència acadèmica utilitzant com a eina educativa les tecnologies per a la informació i comunicació.

La trobada internacional tindrà lloc entre els dies 23 i 28 de maig. Les tres delegacions seran rebudes pel president de la Diputació de València, el Sr. Jorge Rodríguez Gramage, i el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes López, el dia 24 de maig a primera hora del matí al Palau de Baylia, també conegut com de Jaudenes, per a donar començament a aquestes jornades de treball en l'àmbit educatiu i de caràcter internacional.

Les tres delegacions estaran acompanyades en tot moment per representants polítics amb competència educativa com és el Sotsgovernador de la província de Samsun (Turquia), el Sr. Faruk Necmi KURT, la regidora d'Educació, Cultura i Afers Socials, la Sra. Laura Cassano, de Ossi (Itàlia), així com Josep Maria Mas i Garcia, alcalde de Montserrat (Espanya).

ImprimeixCorreu-e

banner imatges futur

logo mancomunitat

NOTÍCIES MANCOMUNITAT
VALL DELS ALCALANS

Butlletí Municipal Digital

mail 256
Subscriu-t'hi

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google