Skip to main content

AVIVA – Agència de Promoció del Valencià

Telèfon:

962 988 000 ext.2115

Correu electrònic:

aviva@montserrat.es

Ubicació:

planta baixa de l’Ajuntament

Horari:

dilluns a divendres  9.00 h a 14.00 h

L’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA, és un servei públic que pretén garantir, promoure i augmentar la presència i l’ús del valencià, tant en el si de l’administració com en el conjunt de la societat.

Serveis que ofereix:

 • Assessorament lingüístic
  • Traducció i revisió de textos
  • Assessorament lingüístic a empreses i particulars

 • Formació
  • Cursos d’aprenentatge de llengua adreçats a tota la població
  • Formació contínua dels treballadors de l’Administració

 • Dinamització lingüística
  • Realització de campanyes de promoció de l’ús de la llengua en l’àmbit comercial, cultural, educatiu… adreçades a tot el veïnat del municipi.

CAMPANYES /ACCIONS

Abril, mes del llibre

El mes d’abril té dos dies ben assenyalats pel que fa a la lectura: el dia 2 celebrem el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil i el dia 23, el Dia Internacional del Llibre. I, a més, a Montserrat tindrà lloc, entre els dies 15 i el 20, la Setmana del Llibre amb activitats per a tots els públics.

Per tot això, AVIVA i la Biblioteca Pública Municipal Miguel Bosch Martínez ens unim a la celebració del llibre i la lectura fent un obsequi a les persones usuàries que lloguen un llibre en valencià.

En la teua Biblioteca trobaràs una àmplia oferta de llibres en valencià, tant d’escriptors de la nostra terra, com d’altres d’altres llocs dels quals s’han fet magnífiques traduccions.

No renuncies al plaer de llegir en la llengua amb la qual vius, penses i sents… amb la llengua que et fa ser qui eres.

Llegit ✔ 24

Tornem amb la campanya Llegit √ 24, perquè les teues lectures tinguen premi.

Com l’any passat, de març a novembre, de cada llibre en valencià que llogues a la Biblioteca Pública Municipal Miguel Bosch Martínez, pots enviar-nos una ressenya en forma de vídeo i entrar en el sorteig d’una tauleta tàctil.

Els vídeos els penjarem al Youtube de l’Ajuntament i confeccionarem un teixell amb un QR que s’afegirà al llibre ressenyat, perquè altres persones usuàries puguen vore les teues impressions sobre el llibre.

Pots consultar les bases de participació escanejant el QR que trobaràs en el fullet que et donaran en la Biblioteca, o clicant en aquest enllaç https://acortar.link/XcbkJE

Anima’t, envia’ns els teus vídeos a bibliotrailers@montserrat.es

Exposició «Escriptors valencians de l’exili»

Exposició «Escriptors valencians de l’exili»

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, va declarar l’any 2023 Any dels Escriptors Valencians de l’Exili. Una de les moltes accions i actes que promoure es aquesta exposició itinerant formada per 12 panells que mostren la tragèdia que va afectar a milers i milers de ciutadans que van haver d’abandonar els país en busca d’asil per por de la repressió subsegüent al desenllaç de la Guerra Civil de 1936-1939.

L’exposició ha estat instal·lada en el corredor de l’IES Alcalans del 29 de gener al 2 de febrer. A més, s’ha facilitat material didàctic al centre per poder tractar el tema amb l’alumnat.

Tu, com ho dius? Jo ho dic així!

Commemoriació del Dia Internacional de la Llengua Materna

Montserrat és un poble que acull moltes persones de diferents origens. Caminant pels seus carrers es poden escoltar moltes llengües distintes a més del valencià, llengües maternes dels veïns i veïnes nouvinguts i nouvingudes, llengües que tenen al darrere la cultura pròpia d’un país, d’un poble… de molts pobles diferents. Volem conéixer les llengües i les cultures de totes aquestes persones i volem que elles coneguen la nostra.

Per això, oferim un lot de productes de la campanya «Bon profit!» de la FVMP, a les persones que ens envien dites en la seua llengua materna: romanés, anglés, àrab, xines, alemany, búlgar, castellà, valencià…  Després elaborarem un llistat amb les equivalències en valencià.

Cursos valencià 2024

La Regidoria d’Educació, a través de l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA, ha programat tres cursos gratuïts de valencià.

En guany s’agruparan els subnivells 1 i 2 de cada nivell en un únic grup: nivell inicial Anivell intermedi B i nivell avançat C, per ampliar així el ventall de l’oferta formativa.

Els cursos seran de 60 hores presencials i es duran a terme entre gener i juny de 2024. L’horari serà de vesprada, dos sessions d’hora i mitja per setmana els dimarts i els dijous.

Notícies relacionades

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7