Skip to main content

Montserrat és una vila en flor

Les viles en flor són aquells pobles i ciutats que destaquen per una actuació real, conscient i a llarg termini en matèria d’enjardinament, medi ambient i millora de la qualitat de vida de la seua població.

Una Vila en Flor vela pel benestar de la seua ciutadania, fomenta el vincle entre les persones que l’habiten a través dels espais verds públics i millora la imatge del municipi en distingir-se pel respecte pel medi ambient.

Viles en Flor és una iniciativa internacional impulsada en la Comunitat Valenciana per l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola (ASFPLANT), amb la qual col·laboren la Generalitat i la Diputació de València. Es tracta d’un programa anual que reconeix en forma de guardons, anomenats Flors d’Honor, la trajectòria i les accions dutes a terme pels municipis de la Comunitat en la millora i la potenciació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l’educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l’entorn.

El nostre municipi ha entrat a formar part d’aquest programa enguany amb l’objectiu de potenciar els espais verds urbans i millorar la consciència social cap a les polítiques de sostenibilitat ambiental.

Els arbres són proveïdors d’importants beneficis per a l’ésser humà, encara que a vegades puguen passar desapercebuts, sense ells la nostra qualitat de vida no seria la mateixa. 

Més enllà de la seua funció estètica, els arbres urbans formen entre els nostres parcs, carrers i places una xarxa d’infraestructures verdes que proporcionen beneficis socials i mediambientals a tota la població.

A més del seu benefici més conegut, com a pulmons que depuren l’aire, reduint la contaminació atmos-fèrica i millorant la seua qualitat. Els parcs, els jardins i les arbredes formen xicotets oasis enmig de l’asfalt que regulen la temperatura i la humitat de l’ambient, filtren la radiació i fins i tot redueixen la contaminació acústica esmorteint els sorolls ocasionats pel trànsit. També ofereixen un ecosistema urbà que ajuda al manteniment i la conservació de la biodiversitat.

La presència de verd en el nostre entorn urbà afavoreix la nostra connexió amb la naturalesa. En conseqüència, el benestar humà millora. 

L’alcalde, Josep Maria Mas, i la regidora de Medi Ambient, Eva Bosch, van recollir el distintiu que mostra el compromís que adquireix el nostre consistori en aquest impuls, de mans de l’Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT), impulsora d’aquest projecte.

Pots veure el vídeo del resum de Viles en Flor 2020 en l’enllaç següent: https://youtu.be/9Z5ONeGKKOY

#FemCréixerelVerd #RegidoriadeMediAmbient