Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

Educació i Formació

 • Telèfon:

  Fax:
  962 998 058
  E-mail:

  Horari:

  Adreça:


NOTÍCIES

Espantaocells 2.0 per a protegir les abelles

fotoEls instituts de la comarca s'ha sumat a l'avantguarda tecnològica amb projectes de construcció de drons que persegueixen una finalitat social. Centres d'Alzira, l'Alcúdia, Almussafes o Montserrat, entre d'altres, no han dubtat a l'hora de participar en projectes que promouen diverses entitats, entre elles la Universitat de València. Precisament aquest últim municipi riberenc ha optat per una iniciativa que pretén ajudar als apicultors de la zona. Setze alumnes dels Alcalans confeccionen un prototipus l'objectiu del qual és espantar una de les principals amenaces del sector de la mel: l'abellerol comú. Es tracta d'una espècie d'ocell que s'alimenta, entre altres insectes, d'abelles.
La coneguda com Fira Aèria ha revolucionat tots els instituts de tota la Comunitat amb un projecte atractiu i diferent, lluny de les activitats més comunes dins l'ensenyament. No hi ha prou amb construir un dron, que a més ha de tindre aplicacions socials. 
Tot un repte per a l'alumnat de batxillerat. L'alumnat d'Informàtica i Tecnologia Industrial de Montserrat es va sumar a la iniciativa. Vicent Marí, un dels professors que tutoritza el projecte, explica a Levante-Emv, com va sorgir la seua idea: "L'alumnat i el personal docent ens vam posar en contacte amb diversos agents socials de la localitat per a elegir  a què ens dedicaríem, vam plantejar diverses idees, però cap ens agradava", relata.
Va ser aleshores quan va sorgir la idea de l'apicultura: "U dels alumnes tenia un conegut en el sector (de gran importància en la zona nord de la comarca) i va plantejar la possibilitat d'ajudar-los", sentencia Marí. Un dels treballadors de la mel va acudir a l'institut a explicar-los a quins problemes s'enfronten cada dia, "principalment en són dos: els robatoris i les aus que s'alimenten d'abelles", relata el professor. La primera va quedar descartada, ja que no era la seua intenció establir un sistema de vigilància, però la segona els va semblar molt més interessant.
Els apicultors resolen habitualment el problema amb els depredadors amb trampes. Per la qual cosa els estudiants es van centrar a evitar aquesta metodologia per a simplement espantar l'abellerol. Per a fer-ho, tan sols havien de seguir la cadena alimentària. 
"El mussol és un depredador habitual dels abellerols, així que estem creant un dron que incloga tant el soroll com la figura de l'au per a espantar l'abellerol, explica el professor. Per a d'açò, els estudiants han localitzat en internet gravacions amb el cant característic del mussol que s'emetrà a través d'uns altaveus. Guiat per un GPS recorrerà una zona d'uns 3 quilòmetres al voltant del rusc, distància màxima a la qual se sol allunyar una abella. No obstant això, es tracta d'un prototipus que, si es duu a terme, necessitarà una sèrie de permisos de vol.

(article del Levante-EMV)

ImprimeixCorreu-e

Reunió informativa sobre control d’esfínters a l’Escola Infantil Municipal

Control esfínters2017 MontserratLa Regidoria d'Educació, a través de l’Espai Familiar de Montserrat i en col·laboració amb l’Escola Infantil Municipal, ha preparat una xarrada sobre control d’esfínters que tindrà lloc el proper dimarts 11 d’abril, a les 15.30 h, a les instal·lacions de l’Escola Infantil Municipal de Montserrat (C/Alfredo García, núm. 30. Montserrat).

La xarrada està dirigida a totes les famílies amb menors matriculats a l’Escola Infantil Municipal interessades en aquesta temàtica.

Si voleu més informació podeu dirigir-vos a l’Escola Infantil Municipal, escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o telefonar al 676902020.

ImprimeixCorreu-e

Projecte de Jornada Contínua al CEIP Evaristo Calatayud

CEIP ECEl CEIP Evaristo Calatayud i la Regidoria d'Educació informen que la Direcció General de Política Educativa, una vegada revisada la documentació presentada, ha autoritzat a iniciar el procediment de consulta a les famílies, que tindrà lloc el proper 4 d’abril.
Així mateix comunica que podran votar totes aquelles persones que estiguen al cens, publicat al tauler d'anuncis del centre, al que es poden fer al·legacions fins el dia 23 de març.
Podeu consultar el Projecte de Jornada Continua ací.

ImprimeixCorreu-e

Escola de Pasqua 2017

logoEIML'Escola de Pasqua de Montserrat és un servei de gestió municipal que depén de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Montserrat.

A qui va dirigida?
L'escola és per a xiquets i xiquetes d'1 a 12 anys.

En quina data tindrà lloc?
Els dies 18, 19, 20, 21, d'abril.

Què val?
Té un cost de 40 euros.

On es fa? 
Tindrà lloc a l'Escola Infantil Municipal del carrer d'Alfredo Garcia, número 30. 

Quin horari tindrà?
De 09.00 a 13.30 hores.


Hi ha servei de menjador? Hi ha servei d'escola matinera?
Si hi ha com a mínim 10 alumnes inscrits, hi haurà servei de menjador.
El cost serà de 50 euros.
Si hi ha com a mínim 10 alumnes inscrits, hi haurà servei d'escola matinera. El cost serà de 25 euros.
Horari menjador: 13.30-15.30
Horari escola matinera: 8.00-9.00

On puc apuntar el meu fill/a?
Per a formalitzar la matrícula has de presentar l'imprés de sol·licitud de matrícula a l'Ajuntament per Registre d'Entrada fins al 5 d'abril. Heu d'adjuntar-hi també el document que acredite el pagament de la matrícula (facilitat al Departament de Comptabilitat, situat a la segona planta de l'Ajuntament).

On ho he de pagar?
En qualsevol entitat bancària, però abans has de demanar el document per a l'autoliquidació que et facilitaran al Departament de Comptabilitat de l'Ajuntament (segona planta).
On puc aconseguir el full de sol·licitud?

Des d'ací te'l pots descarregar en format pdf i autoomplir-te'l. O bé, el trobaràs al punt d'informació de l'Ajuntament (Registre) o a l'Escola Infantil.

Tinc encara dubtes, què faig?
Pots parlar amb la persona que ho coordina, la trobaràs a l'Escola Infantil Municipal del carrer d'Alfredo Garcia, número 30. Telèfon: 962 999 837.

ImprimeixCorreu-e

II Jornada sobre ús responsable d'articles pirotècnics

Cartell Jornades“Vés amb compte!” és una campanya de prevenció d’accidents pirotècnics que posa en marxa per segon any consecutiu la Regidoria d'Educació de l’Ajuntament de Montserrat a través de l’Espai Familiar de Montserrat. Es tracta d’una jornada amb consells d’ús, que tindrà lloc el 6 de març a la Casa de la Cultura de Montserrat, entre els escolars de 8 a 14 anys del Col·legi Evaristo Calatayud i l’institut Alcalans, i que enguany, en col·laboració amb AVIVA Montserrat, l’Agència de Promoció del Valencià municipal, s’ha completat amb un sorteig entre aquells escolars que juguen a uns passatemps que contenen vocabulari valencià de la pirotècnia. En el fullet informatiu que conté els passatemps, també hi ha uns codis QR per a descarregar-se els cartells de la pirotècnia editats per la Diputació de València, i el full d’autorització d’ús de material pirotècnic.

Els premis que s’atorgaran són tres caixes de seguretat que contindran material pirotècnic ajustat a l’edat dels premiats, tot gentilesa del Quiosc La Llibertat, distribuidor de material pirotècnic a Montserrat. A més, cada aula participant rebrà els tres exemplars dels cartells del vocabulari de la pirotècnia (manifestacions festives, artificis i espectacles pirotècnics).

La campanya s'iniciarà amb una jornada en què la Policia Local explicarà a l'alumnat dels centres escolars participants, els diferents tipus de petards que hi ha (classe I, II, III i IV), i a quines edats poden utilitzar-los. A més, es parlarà dels principals perills que presenta el seu ús i les mesures de seguretat que han de tindre en compte a l'hora de manipular-los, o quan els emmagatzemen a casa.

 

ImprimeixCorreu-e

banner imatges futur

logo mancomunitat

NOTÍCIES MANCOMUNITAT
VALL DELS ALCALANS

Butlletí Municipal Digital

mail 256
Subscriu-t'hi

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google