Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

Benestar Social

 • Telèfon:
  962 999 136
  Fax:
  962 998 058
  E-mail:
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Horari:
  dimarts i dijous, d'11.00 a 14.00
  Adreça:
  c/ Bon Aire, 20, 46192 Montserrat

  Dins d’aquest departament estan els Serveis Socials, que és un sistema de protecció social dirigit a tota la població, igual que el sistema educatiu, la sanitat o les pensions.

  Els serveis socials municipals, per mitjà de diferents actuacions vinculades a la prevenció, el tractament i la reinserció, pretenen millorar la qualitat de vida i la cohesió social, així com fomentar la participació ciutadana en la resolució dels seus problemes i conflictes.

  • Informa sobre prestacions a les famílies per fill al seu càrrec, títol de família nombrosa, advocat de torn d’ofici per a separacions, violència de gènere, ajudes estatals, coordinació amb l’AODL per a la gestió de la borsa de treball.
  • Acolliment familiar, teleassistència de violència de gènere i de la tercera edat, ajudes d’emergència, lliurament d’aliments de la Creu Roja, sol•licituds de balenaris i destinació vacacional per a la tercera edat, menjar a casa, pensions no contributives, targetes sanitàries, Servei d’Ajuda a Domicili, sol•licitud d’ajudes a persones dependents, abonament social i targeta cultural per a la tercera edat, renda mínima de ciutadania, targetes d’aparcament de minusvalia, informes d’arrelament per a estrangers, tràmits sol•licitats i coordinats amb altres serveis com el jutjat i la policia local.


NOTÍCIES

II Jornada de formació de pares i mares

CARTELL Escola municipal MONTSERRAT 23 de febrerEl Departament de Serveis Socials informa de la II jornada de formació de pares i mares amb xiquets i xiquetes majors de 10 anys, sobre assetjament, que tindrà lloc el dijous, 23 de febrer, a Serveis Socials, situat a les escoles velles. ​

ImprimeixCorreu-e

Xarrada "Malalties més freqüents en la infantesa. Primers auxilis"

padre con su hija en brazosEl divendres 16 de desembre, a les 15.30 hores, a la Casa de la Cultura, tindrà lloc una xarrada sobre "Malalties més freqüents en la infantesa. Primers auxilis". Aquesta xarrada estarà impartida per la doctora del Centre de Salut de Montserrat, Gemma Muñoz.

La major part de les consultes pediàtriques són de xiquets i xiquetes entre 0 i 4 anys amb malalties infeccioses banals, la majoria d'elles víriques, però que causen un gran ansietat en les famílies. Per això és important que aquestes tinguen conceptes bàsics sobre la naturalesa, l'evolució i el tractament d'aquest tipus de malalties per a millorar l'assistència a casa d'aquests infants i d'altra banda disminuir l'assistència sanitària, la qual cosa comporta a les famílies (sobretot als pares i les mares) una menor pèrdua d'hores de treball. D'altra banda, qualsevol persona en contacte amb la població pediàtrica ha de saber com actuar davant d'una urgència mèdica, per poder iniciar una assistència prèvia a l'arribada dels serveis sanitaris.

La xarrada consistirà bàsicament en els punts següents:

1.- Malalties més freqüents en la infància:

* La febre

* Gastroenteritis

* Infecció de vies respiratòries superiors / Tos

* Bronquiolitis / bronquitis.

2.- Urgències pediàtriques:

* Què fer davant d'una convulsió

* Reanimació cardiopulmonar bàsica

* Engargussaments

3.- Dubtes / Preguntes.

ImprimeixCorreu-e

Setmana de la Gent Major, per un envelliment actiu

O5GWBF0L'Ajuntament de Montserrat, a través del Departament de Serveis Socials, realitzarà com en anys anteriors diverses activitats dedicades a la gent gran, emmarcades en la Setmana de la Gent Major.

Així, sota el lema "Per un envelliment actiu", entre els dies 25 i 31 d'octubre, se succeiran en l'espai multiusos de la Llar del Jubilat, així com a la Casa de la Cultura i el centre de Serveis Socials, tallers i conferències relacionats amb diferents aspectes del benestar i l'atenció d'aquest col·lectiu: l'envelliment i la qualitat de vida, trucs per viure millor, la jubilació com a oportunitat, i una activitat intergeneracional dirigida a persones majors i familiars en altres edats més primerenques orientada a xarxes socials i noves tecnologies.

L'obertura d'aquesta Setmana de la Gent Major es realitzarà amb una xarrada sobre la "Dependència, l'envelliment i la qualitat de vida" el dimarts 25 d'octubre a les 11.00 h a la Llar del Jubilat, que serà impartida per Jesús Gonzalo Moreno, psicòleg de l'Associació Depén de Tu.

A continuació, el dimecres a les 11.00 h a la Llar del Jubilat, Antonia Fajardos abordarà com mantenir el cap jove, oferint trucs per rejovenir el cervell i viure millor.

El dijous hi haurà dues activitats a les 11.00 h a la Llar del Jubilat; Elisa Valio donarà una conferència per tractar el tema de la jubilació com a oportunitat que enllaçarà amb una altra activitat a les 17.00 h a la Casa de la Cultura, que serà una xarrada adreçada a famílies, la qual cosa es proposa com una activitat intergenerancional ja que serà abordada per la professional Marielea López-Guitián Badenes el tema de les noves tecnologies, xarxes socials i noves formes de violència de gènere.

Es clourà la Setmana de la Gent Major amb una activitat impartida per professionals mèdics de l'Hospital General de València, " La ruta de la salut", que proposa un itinerari per diferents espais per revisar el nostre estat d'una manera didàctica i ràpida, el dilluns 31 d'octubre a les 17.00h al centre de Serveis Socials.

Des del Departament de Serveis Socials animen a acudir a aquestes activitats, l'accés és lliure, i que esperen que us agraden, animen i contribuïsquen a un envelliment actiu dels nostres veïns més veterans.

ImprimeixCorreu-e

banner imatges futur

logo mancomunitat

NOTÍCIES MANCOMUNITAT
VALL DELS ALCALANS

Butlletí Municipal Digital

mail 256
Subscriu-t'hi

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google