Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

Benestar Social

 • Telèfon:
  961020536
  Fax:
  962 998 058
  E-mail:
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Horari:
  de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores
  L'atenció del personal tècnic de Treball Social tindrà lloc amb cita prèvia, dimarts i dijous, de 9 a 14 h.
  Adreça:
  c/ Bon Aire, 20, 46192 Montserrat

  Dins d’aquest departament estan els Serveis Socials, que és un sistema de protecció social dirigit a tota la població, igual que el sistema educatiu, la sanitat o les pensions.

  Els serveis socials municipals, per mitjà de diferents actuacions vinculades a la prevenció, el tractament i la reinserció, pretenen millorar la qualitat de vida i la cohesió social, així com fomentar la participació ciutadana en la resolució dels seus problemes i conflictes.

  • Informa sobre prestacions a les famílies per fill al seu càrrec, títol de família nombrosa, advocat de torn d’ofici per a separacions, violència de gènere, ajudes estatals, coordinació amb l’AODL per a la gestió de la borsa de treball.
  • Acolliment familiar, teleassistència de violència de gènere i de la tercera edat, ajudes d’emergència, lliurament d’aliments de la Creu Roja, sol•licituds de balenaris i destinació vacacional per a la tercera edat, menjar a casa, pensions no contributives, targetes sanitàries, Servei d’Ajuda a Domicili, sol•licitud d’ajudes a persones dependents, abonament social i targeta cultural per a la tercera edat, renda mínima de ciutadania, targetes d’aparcament de minusvalia, informes d’arrelament per a estrangers, tràmits sol•licitats i coordinats amb altres serveis com el jutjat i la policia local.


NOTÍCIES

MONTSERRAT COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

Pink Cream Illustration Intl Womens Day Instagram Post 3Un 25 de novembre de 1960, les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana, van ser brutalment assassinades per ordre del dictador Rafael Trujillo. Històricament, arran d’aquest fet, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència contra els abusos i la tortura. Anys després, al juliol de 1981, va tenir lloc a Bogotà (Colòmbia) la 1a Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib, en què es va designar aquest dia en commemoració del brutal assassinat.

El 17 de desembre de 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar oficialment el 25 de novembre Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Des d’aleshores, aquesta data ha esdevingut tot un símbol arreu del món per denunciar tot tipus de violència exercida sobre les dones i per reclamar la seua eliminació.

Amb motiu d’aquest dia, l’Ajuntament de Montserrat ha preparat diverses activitats:

Durant el 25 de novembre, a les 8.30 h es realitzarà el muntatge d’una acció commemorativa a la plaça de la Constitució amb la col·laboració de l’alumnat de l’IES Alcalans, que durant les últimes setmanes ha estat treballant i preparant l’acció.

A les 12 h, a la plaça de l’Església, hi ha convocat un minut de silenci en memòria de les dones víctimes de violència de gènere.

Per últim, el 27 de novembre, a les 11 h, a la Llar de les Persones Majors, tindrà lloc un taller de risoteràpia impartit per Carmen Ríos.

Imprimeix Correu-e

Es convoquen les ajudes per a la promoció de l'autonomia personal amb diversitat funcional

GVA IgualtatEl passat 18 d’abril de 2019 es va publicar en el DOGV la convocatòria per a les ajudes personals per a la promoció de l’autonomia personal amb diversitat funcional per a l’exercici de 2019. 

Termini

Les sol·licituds es podran presentar des de 30 dies naturals des de la publicació d’aquesta convocatòria en el DOGV, és a dir, fins el 17 de maig de 2019. Podeu accedir-hi a la tramitació telemàtica des d’ací.

Objecte de la convocatòria

Es consideren ajudes personals de promoció de l'autonomia personal les següents:

a) Adquisició d'ajudes tècniques i productes de suport.
b) L’eliminació de barreres arquitectòniques en l'interior de l'habitatge i l'adaptació funcional de la llar.
c) L'adaptació de vehicles.
d) Transport per a l'assistència a tractaments i centres assistencials.

Qui pot sol·licitar-ho?

Poden sol·licitar les ajudes les persones físiques que tinguen la condició legal de persona amb discapacitat o diversitat funcional residents a la Comunitat Valenciana.
L'ajuda podrà ser sol·licitada per la mateixa persona interessada, pel seu representant legal o, si és el cas, pel guardador de fet.

Requeriments

1. Tindre reconeguda la condició legal de persona amb discapacitat.
2. Tindre la seua residència legal en un domicili en un municipi de la Comunitat Valenciana.
3. Tindre menys de 65 anys.
4. Tindre una renda individual o per capita familiar inferior al triple de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) per a l'exercici anterior al de la convocatòria.
5. Que hi haja deficiències de caràcter motor o sensorial en la persona sol·licitant que suposen una pèrdua d'autonomia, i impedisquen o dificulten la seua mobilitat o la comunicació a través de mitjans normals.

En el cas d'ajudes de transport, a més, és necessari:
a) Tindre reconeguda la condició de persona amb discapacitat amb mobilitat reduïda.
b) No estar comprés en el camp d’aplicació del sistema de la Seguretat Social perquè no du a terme cap activitat laboral.
c) No tindre reconegut el subsidi de mobilitat i compensació per despeses de transport.

Si tens qualsevol dubte o consulta pots contactar amb el departament de Serveis Socials al telèfon 96 102 05 36 o presencialment a les dependències de Serveis Socials, ubicat al carrer Bon Aire, número 20.

Imprimeix Correu-e

Els serveis socials municipals es presenten de nou

Presentació SS quarta pota AvivaEl divendres 1 de març a les 13.30 h tindrà lloc la presentació del departament dels Serveis Socials a la Casa de la Cultura. Tot seguit, es farà una visita guiada a les instal·lacions del centre de Serveis Socials, al carrer Bon Aire, número 20. La Regidoria de Serveis Socials organitza per segon any consecutiu una jornada de portes obertes perquè tota la ciutadania puga conéixer els serveis socials municipals, l’equip de professionals, els recursos i les prestacions que ofereixen.

Amb això, Montserrat se suma a la campanya «La quarta pota» promoguda per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb la qual es pretén posar en valor els serveis socials municipals i els seus professionals com a pilars fonamentals de l’estat del benestar, al costat de la sanitat, l’educació i el sistema de pensions.

Imprimeix Correu-e

Programa Bo Respir 2019

Serveis Socials Bo Respir 2019 3
La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat una 
nova edició del programa Bo Respir per a 2019, una línia d’ajudes destinades a finançar l’estada temporal en residències. Es podran sol·licitar fins al 4 de febrer de 2019.

Aquestes ajudes estan adreçades a persones dependents que s'atenen habitualment al seu domicili i que requereixen una altra persona per a la cura i realització de les tasques bàsiques i instrumentals de la vida diària. Concretament, es financen les estades en residències de caràcter temporal, això és,  durant un mes, alguns caps de setmana o setmanes al llarg de l'any, per tal de facilitar el descans de les persones curadores.

Per a més informació, podeu telefonar al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Montserrat (96 102 05 36) o contactar per correu electrònic en l’adreça 
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Imprimeix Correu-e

Activitats contra la violència de gènere

25 DE NOVEMBRE DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE definitiu
Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències cap a les Dones, la Regidoria de Serveis Socials ha organitzat dos tallers a l’edifici de Serveis Socials per a sensibilitzar sobre les violències masclistes, que malauradament continuen instal·lades en la nostra societat.


El dimecres 28 de novembre, a les 17 hores, tindrà lloc el taller «Ferramentes pràctiques per a la participació ciutadana i associacionisme de les dones a nivell local».

I el divendres 30 de novembre, a les 10.00 hores, s’impartirà el taller «Posa’t flamenca», sobre autoestima i apoderament. És una experiència i procés des de la perspectiva de gènere per a augmentar l'autoestima, apoderar-se i experimentar el flamenc com una ferramenta de canvi personal i de transformació social.

Imprimeix Correu-e

banner imatges futur

Logo FSE

PROGRAMES D'OCUPACIÓ

logo sempre teua

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google