Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

AVIVA

 • Telèfon:
  962 988 000 - ext. 115
  Fax:
  962 998 058
  E-mail:
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Horari:
  dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00
  Adreça:
  Plaça de l’Església, 1, 46192 Montserrat

  L’Ajuntament de Montserrat ha de protegir la recuperació del valencià, com a llengua pròpia, i garantir-ne l’ús normal i oficial, segons regula la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.

  Aquest objectiu ha estat assumit plenament per aquest consistori amb l’aprovació d’un Reglament de Promoció i Ús del Valencià que regula els usos lingüístics al seu si i amb la signatura del Protocol de Col•laboració entre la Conselleria d’Educació, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Ajuntament de Montserrat per a la coordinació de les actuacions en matèria de normalització del valencià.

  A més, per a complir amb aquest propòsit, l’Ajuntament ha creat l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), unitat tècnica encarregada de garantir l’augment efectiu i sostingut de la presència del valencià, tant en l’administració local com en el conjunt de la nostra societat.

 • El projecte de normalització i promoció del valencià que desenvolupa l’OPUV preveu treballar els camps d’actuació següents:
  • Àrea d’Assessorament Lingüístic
  • Àrea de Formació
  • Àrea de Dinamització Lingüística
  • Àrea d’Onomàstica
  • Àrea d’Ajudes, Beques i Premis
   


NOTÍCIES

La DGPLGM convoca les primeres ajudes i beques de 2018

Logotip Conselleria Educació quadratDilluns, 8 de gener, es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria de les següents subvencions i beques de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme (DGPLGM), per a 2018:

 • Ajudes per al foment de treballs d'investigació de planificació lingüística i lingüítica aplicada [http://lnk.al/5Xiq]. Termini de sol·licituds: 20 dies hàbils.
 • 14 beques de pràctiques professionals a la DGPLGM [http://lnk.al/5Xir]. Termini de sol·licituds: 15 dies hàbils.

Per a més informació, consulteu els enllaços o acudiu a Aviva, l'Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Montserrat (pl. Església, 1).

ImprimeixCorreu-e

Montserrat senyalitza els camins rurals

IMG 20171215 131653 webL'Agència de Promoció del Valencià (Aviva), en col·laboració amb els departaments d’Urbanisme i Cadastre, treballa des de fa temps en la recuperació i normalització dels nostres topònims. Després de la normalització i senyalització dels noms de carrers, colònies i urbanitzacions, ara era el torn dels camins rurals del terme municipal.

En general, s'han adequat les formes a la normativa ortogràfica i gramatical i hem recuperat els articles i les preposicions dels topònims, que en la llengua oral es perden. La senyalització s'ha dividit en dues fases. Els pròxims dies començaran a instal·lar-se els rètols dels 25 primers camins rurals, com ara el camí de la Mina, el camí de l’Ombria o el camí del Molí Tinyós. En una segona fase, l’any que ve, es pretén senyalitzar els 36 camins restants.

 

ImprimeixCorreu-e

Cartes i música per a viure “El Nadal, en valencià”

CD Ara ve NadalL’Agència de Promoció del Valencià (Aviva) de l’Ajuntament de Montserrat engega un any més la campanya “El Nadal, en valencià”. I ho fa, com és habitual, repartint les cartes als Reis d’Orient entre els alumnes de l’Escola Infantil Municipal (EIM), l’escola infantil El Soroll i els alumnes més menuts del CEIP Evaristo Calatayud (fins a 3r de Primària).

Enguany, a més, s’ha obsequiat cada alumne de l’EIM i de l’escola El Soroll amb un exemplar del disc Ara ve Nadal, que recull les nadales tradicionals versionades a l’estil pop rock per grups i cantants valencians. Al CEIP, s’han distribuït 30 exemplars, un per aula, perquè puguen aprendre a classe les nostres nadales de sempre. En total, s’han repartit unes 500 cartes i un centenar de cedés.

Hi haurà més cartes a disposició de la ciutadania a les papereries del poble i a l’ajuntament. Així mateix, les nadales del recopilatori Ara ve Nadal sonaran durant tot el Nadal per la megafonia municipal i als comerços del municipi que vulguen sumar-se a la iniciativa.

ImprimeixCorreu-e

Llistes de persones seleccionades en els cursos de valencià

Cartell curs A2 web2Conclòs el període de preinscripció, es publiquen les llistes de persones inscrites i seleccionades per a matricular-se en els cursos de valencià. Les persones seleccionades han de formalitzar la matrícula abans del 14 de desembre de 2017, d’una de les dues maneres següents:

- Telemàticament: a través del formulari que s’enviarà el dilluns 11 de desembre de 2017 a la seua adreça electrònica personal.

- Presencialment: a l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Montserrat (pl. de l’Església, 1), de 9.00 a 14.00 hores, a partir del dilluns 11 de desembre.

Horari dels cursos

El curs Valencià A2 s’impartirà els dimarts i els dijous, de 15 a 16.30 hores, a l’Escola de Persones Adultes (c/ Alfredo Garcia, 30), de gener a maig de 2018. El nivell A2 està adreçat, generalment, a persones no valencianoparlants o que han tingut poc de contacte amb el valencià. Es tracta d'un nivell inicial.

El curs Valencià C2 s’impartirà els dimarts i els dijous, de 17 a 18.30 hores, a l’Escola de Persones Adultes (c/ Alfredo Garcia, 30), de gener a maig de 2018. El nivell C2 està adreçat, generalment, a persones valencianoparlants que ja tenen algun certificat de coneixements de valencià (es recomana el C1). Es tracta del nivell més alt.

IMPORTANT: En formalitzar la matrícula l'alumne/a assumeix el compromís d'assistència i aprofitament del curs, que serà avaluat per la professora i supervisat per l'Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Montserrat. Si es produeix l'abandonament del curs sense causa justificada es tindrà en compte per a pròximes ofertes formatives de l'ajuntament.

ImprimeixCorreu-e

Més de 600 alumnes assisteixen al Cinema a l’Escola

logocinemaDurant el mes de novembre ha tingut lloc la campanya Cinema a l’Escola, gràcies a la qual l’alumnat dels centres educatius de Montserrat assisteix a la projecció de pel·lícules de cartellera en valencià, a la Casa de la Cultura. En aquesta edició, s’han projectat les obres d’animació Charlie Brown i Snoopy Hotel Transsilvània 2 per als tres cicles de Primària del CEIP Evaristo Calatayud. L’alumnat de l’IES Alcalans, per la seua banda, ha tingut l’ocasió de veure El petit príncep, l’adaptació lliure de la novel·la de Saint-Exupéry, el drama La propera pell, guanyadora del premi Gaudí de 2017 a millor pel·lícula, i Estiu 1993, candidata als premis Oscars de 2018 com a millor pel·lícula de parla no anglesa.

En total, 652 alumnes s’han assegut a les butaques de la Casa de la Cultura per a endinsar-se en aquestes històries cinematogràfiques. Tenint en compte la situació crítica que travessa l’ecosistema comunicatiu valencià —només tenim canals de televisió en una de les dues llengües oficials, cap en llengua pròpia—, és important que l’Ajuntament de Montserrat aposte un any més per normalitzar el valencià a la gran pantalla.

ImprimeixCorreu-e

banner imatges futur

logo mancomunitat

NOTÍCIES MANCOMUNITAT
VALL DELS ALCALANS

Butlletí Municipal Digital

mail 256
Subscriu-t'hi

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google