Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

AVIVA

 • Telèfon:
  962 988 000 - ext. 115
  Fax:
  962 998 058
  E-mail:
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Horari:
  dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00
  Adreça:
  Plaça de l’Església, 1, 46192 Montserrat

  L’Ajuntament de Montserrat ha de protegir la recuperació del valencià, com a llengua pròpia, i garantir-ne l’ús normal i oficial, segons regula la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.

  Aquest objectiu ha estat assumit plenament per aquest consistori amb l’aprovació d’un Reglament de Promoció i Ús del Valencià que regula els usos lingüístics al seu si i amb la signatura del Protocol de Col•laboració entre la Conselleria d’Educació, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Ajuntament de Montserrat per a la coordinació de les actuacions en matèria de normalització del valencià.

  A més, per a complir amb aquest propòsit, l’Ajuntament ha creat l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), unitat tècnica encarregada de garantir l’augment efectiu i sostingut de la presència del valencià, tant en l’administració local com en el conjunt de la nostra societat.

 • El projecte de normalització i promoció del valencià que desenvolupa l’OPUV preveu treballar els camps d’actuació següents:
  • Àrea d’Assessorament Lingüístic
  • Àrea de Formació
  • Àrea de Dinamització Lingüística
  • Àrea d’Onomàstica
  • Àrea d’Ajudes, Beques i Premis
   


NOTÍCIES

Arriba el Cinema a l'Escola 2017

Cartell Charlie Brown i Snooy
El divendres 10 de novembre arrancarà el nou cicle de Cinema a l'Escola que ha organitzat la Regidoria d'Educació, a través de l'Agència de Promoció i Ús del Valencià (Aviva), per als centres educatius de Montserrat. L'alumnat del primer cicle de Primària del Col·legi Públic Evaristo Calatayud gaudirà, a la Casa de la Cultura, de la projecció de Charlie Brown i Snoopy (2015), una pel·lícula d'animació sobre les aventures de dos dels personatges més mítics del món del còmic.
 
L'objectiu de la campanya Cinema a l'Escola és "contribuir a la normalització de la nostra llengua en l'àmbit del cinema, perquè és molt important que l'alumnat valencià es trobe amb referents que parlen en la nostra llengua tant a l'escola com al carrer". Així, es pretén impulsar el cinema en valencià mitjançant pel·lícules i documentals que reforcen els continguts curriculars. Però no només això. També es treballen les competències socials i s'aprenen els recursos del llenguatge audiovisual amb l’objectiu d’educar en les noves formes de comunicació i promocionar eines més responsables per a veure cinema i televisió.

Davant la malmesa situació de l'audiovisual valencià, la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, a través d'Aviva Montserrat, ofereix cinema en la llengua pròpia als centres escolars del municipi gràcies al programa Cinema a l'Escola, d'Escola Valenciana. Aquesta serà la primera d'una sèrie de pel·lícules que l'Ajuntament de Montserrat ha preparat per a aquest curs escolar a Montserrat:

- Divendres 10 de novembre, de 9.30 a 11 h. Projecció de la pel·lícula Charlie Brown i Snoopy per a alumnes del primer cicle de Primària.
- Dimarts 14 de novembre, d'11 a 12.30 h. Projecció de la pel·lícula Hotel Transsilvània 2 per a alumnes del segon cicle de Primària.
- Dimarts 14 de novembre, de 15.15 a 17 h. Projecció de la pel·lícula El petit príncep per a alumnes de 1r d'ESO.
- Divendres 17 de novembre, de 9.30 a 11 h. Projecció de la pel·lícula Hotel Transsilvània 2 per a alumnes del tercer cicle de Primària.
- Dilluns 27 de novembre, de 15.15 a 17 h. Projecció de la pel·lícula La propera pell per a alumnes de 3r i 4t d'ESO.
- Dimarts 28 de novembre, de 15.15 a 17 h. Projecció de la pel·lícula Estiu 1993 per a alumnes de Batxillerat.

ImprimeixCorreu-e

L’Ajuntament de Montserrat obri el Qüestionari d'Igualtat Online per a l'elaboració del Pla Municipal d'Igualtat.

questionari igualtat

Atés a la importància que este consistori li dóna a la lluita per la igualtat real de dones i homes, volem presentar el Qüestionari d’Igualtat On-line.

Com sabeu, l’Ajuntament està dissenyant el Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes de Montserrat per tal d’eliminar les discriminacions de gènere de tot tipus patides per les dones. Volem fer que el pla siga el més realista i adaptat a la realitat de dones i homes del nostre municipi, per això hem penjat a el web municipal el Qüestionari d’Igualtat On-line, on convidem a tota la ciutadania a emplenar-lo amb sinceritat per tal de tindre les dades més exactes possibles, ja que n’hi ha moltes àrees on volem treballar (mobilitat, urbanisme, salut, ocupació, etc.). És molt important conéixer les vostres impressions entorn a estes temàtiques, per això, la vostra participació es un element clau del projecte.

Vos recordem que el qüestionari és totalment anònim i confidencial i completa el procés de participació ciutadana per al diagnòstic que s’està elaborant per al disseny del Pla Municipal d’Igualtat. El període de participació serà del 31 d'octubre al 15 de novembre.

Esta lluita ens concerneix a totes les persones del poble i necessitem la vostra col·laboració per que siga una realitat. No oblides comentar-ho a la llar i animar a familiars i amistats perquè participen.

ImprimeixCorreu-e

Matrícula exàmens JQCV

piktochartS'ha obert el termini per a inscriure's en els exàmens oficials per a obtindre els certificats administratius de coneixements de valencià que expedeix la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.
Pots accedir a l'ordre ací (enllaç http://www.dogv.gva.es/datos/2017/03/24/pdf/2017_2459.pdf).

Termini de matrícula
Les persones interessades en matricular-se poden fer-ho de l'1 a l'11 de setembre. Aquesta matrícula us servirà per a la convocatòria de novembre.

Com em puc matricular?
Podeu fer-ho de dues maneres:

1. Solicitant-ho presentant l'imprés de matrícula a Conselleria. Prèviament haureu d'haver abonat la taxa corresponent. El procediment i l'imprés el podeu consultar ací (enllaç http://www.ceice.gva.es/ca/web/jqcv/impreso-de-matricula)

2. Les persones que disposen d’un DNI amb certificat electrònic incorporat o de signatura electrònica de l’Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana també podran fer la inscripció i l’abonament de les taxes per via telemàtica en la web http://www.ceice.gva.es/polin/val/jqcv/solicitud.html. En aquest cas no caldrà presentar la inscripció en cap registre, i el preu de la matrícula es reduirà un 10%.

Què costa la inscripció?
Certificat de A2 i B1: 20,40 euros
Certificats de grau mitjà i de grau superior: 25,50 euros
Certificats de capacitació tècnica (llenguatge administratiu, llenguatge en els mitjans de comunicació i correcció de textos): 27,54 euros.

Hi ha cap descompte?
Descompte del 10% per a les persones que es matriculen per via telemàtica, amb signatura electrònica.
Descompte del 50% de la taxa les persones amb una discapacitat acreditada igual o superior al 33%, els membres de famílies nombroses de categoria general i els membres de famílies monoparentals de categoria general.
Exempts del pagament de la taxa els membres de famílies nombroses de categoria especial, els membres de famílies monoparentals de categoria especial i les víctimes d'actes de violència sobre la dona.

Les persones participants que, en formalitzar la matrícula, s’acullen a l’exempció o bonificació de les taxes hauran d’acreditar-ho amb la còpia confrontada del títol de família nombrosa o del certificat corresponent. Esta documentació acreditativa de la situació que dóna dret a l’exempció o bonificació haurà de ser enviada a la JQCV.

Quan són els exàmens?

Calendari de les proves 
 
Certificat de A2
Dia 4 de novembre de 2017
En totes les localitats, a les 9 h
 
Certificat de B1
Dia 11 de novembre de 2017
En totes les localitats, a les 9 h
 
Certificat de grau Mitjà
Primera part:
Dia 4 de novembre de 2017
En totes les localitats, a les 9 h, per a les persones que tinguen el cognom que comence per una lletra compresa entre la M i la Z, i a les 12 h, per a les persones que tinguen el cognom que comence per una lletra compresa entre la A i la L.
 
Segona part:
Dia 18 de novembre de 2017
A les 9 h en totes les seus que no tinguen doble torn.
A Alacant, Torrent, Castelló i València, el primer torn començarà a les 9 h, per a les persones que tinguen el cognom que comence per una lletra compresa entre la M i la Z, i a les 16 h, per a les persones que tinguen el cognom que comence per una lletra compresa entre la A i la L.
 
Certificat de grau Superior
Primera part:
Dia 11 de novembre de 2017
En totes les seus, començarà a les 9 h.
 
Segona part:
Dia 25 de novembre de 2017
En totes les seus, començarà a les 9 h.
 
Certificat de Llenguatge Administratiu
Dia 4 de novembre de 2017

Només es fa la prova a València. Començarà a les 9:30 h.
 
Certificat de Llenguatge en els Mitjans de Comunicació
Dia 18 de novembre de 2016
Només es fa la prova a València. Començarà a les 9:30 h.
 
Certificat de Correcció de Textos
Dia 25 de novembre de 2017
 Només es fa la prova a València. Començarà a les 9:30 h.

Tinc més dubtes…

Consulta a AVIVA Montserrat, per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o per telèfon al 962 988 000, extensió 2115. L'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00, a l'Ajuntament.

ImprimeixCorreu-e

Montserrat difon un llenguatge administratiu inclusiu

Logo Valencia per la igualtat reduïtAmb motiu del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, l’Ajuntament de Montserrat s’unirà a les reivindicacions per la igualtat de gènere amb la campanya “Valencià per la igualtat”, organitzada des d’AVIVA Montserrat, l’Agència de Promoció del Valencià municipal, amb l’objeciu de difondre l’ús d’un llenguatge inclusiu entre el personal de l’Ajuntament.

La campanya consisteix en facilitar al personal municipal deu recomanacions per a evitar un llenguatge d’ús sexista, des de la visió que la llengua és una construcció humana que per si mateixa no és sexista, sinó que ho és l’ús que en fem les persones.

Pel principi d’igualtat, cap administració pública pot discriminar ningú, i la llengua disposa de suficients recursos per a evitar la desigualtat de gènere, però cal conéixer-los per a usar-los, per això cada funcionària i funcionari disposarà d’un fullet amb deu recursos lingüístics per a emprar a l’hora d’elaborar documentació administrativa.

L’ús d’un llenguatge sexista no és exclusiu de l’administració però la importància d’iniciar accions igualitàries des del mateix Ajuntament rau en què aquest és l’administració més propera a la ciutadania, i és, per tant, un exemple a seguir per tota ella.

AVIVA Montserrat també estarà a disposició del personal per a resoldre qualsevol dubte que aquest tinga respecte de l’aplicació d’aquestes recomanacions lingüístiques inclusives i, si escau, per a la revisió de la documentació administrativa que genere l’administració local de Montserrat.

ImprimeixCorreu-e

Nadal en valencià

MontserratLa Regidoria de Cultura, a través de l'Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Montserrat, ha repartit les cartes oficials dels Reis Mags perquè puguen demanar el que desitgen els escolars de l'Escola Infantil Municipal, l'escola El Soroll i el col·legi Evaristo Calatayud. També podreu trobar les cartes al quiosc La Llibertat, la papereria de Laura, la botiga de roba infantil La Casita de Irene, i els forns i carnisseries del poble. El dilluns 26 de desembre, a les 18.00 hores, arribarà el patge reial a la plaça de l'Església de Montserrat per a recollir-les.

Aquesta acció forma part de la campanya «El Nadal, en valencià», una iniciativa d'AVIVA Montserrat que pretén impulsar la presència del valencià durant les festes nadalenques.

I aquest any també podrem escoltar nadales en valencià gràcies al CD "Ara ve Nadal", per gentilesa de la Diputació de Valencià, que es repartirà als escolars de l'Escola Infantil Municipal i l'Escola El Soroll.

ImprimeixCorreu-e

banner imatges futur

logo mancomunitat

NOTÍCIES MANCOMUNITAT
VALL DELS ALCALANS

Butlletí Municipal Digital

mail 256
Subscriu-t'hi

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google