ValenciàSpanishEnglishFrenchArabicRomanian

Discurs de Ses Majestats els Reis d’Orient

Davant la situació sanitària que impedeix que enguany s’organitze la cavalcalda dels Reis d’Orient conforme és tradició, ja que sols hi haurà desfilada dels reis pels carrers del poble perquè els xiquets i es xiquetes els puguen vore passar des del balcó o la porta de sa casa, els reis d’Orient ens han fet arribar el seu discurs reial perquè els el fem arribar:

«Benvolgudes xiquetes i benvolguts xiquets de Montserrat,

Enguany ha sigut un any que vos heu portat meravellosament bé. El fet d’haver-vos quedat a casa pacientment durant el confinament i haver cregut la vostra família ens ha demostrat com de bons xiquets i xiquetes sou.

Volem agrair-vos que hàgeu demostrat que seguir les normes de seguretat: distanciament, mascareta i neteja de mans, és l’única manera d’eixir d’aquesta crisi sanitària fins que arribe la vacuna. Sou els primers a respectar-les, sent un exemple de solidaritat, generositat i seny a seguir per la gent major.

Ja sabem que fins ara vos havíem dit que compartir era important i que ara esteu confosos i confoses perquè vos diem tot el contrari. Però és que ara mateix la prioritat no és que compartim objectes, sinó que ens cuidem unes persones a altres no compartint-los. Ja arribarà el moment de poder compartir i abraçar-nos de nou.

Des de casa segur que haureu trobat a faltar l’aire lliure, un simple passeig pel camp, olorar l’herba i escoltar els ocells cantar. Ara que podeu, feu-ho, i sigueu conscients que hem de cuidar de la nostra terra, de les plantes, dels animals, perquè sense ells no podem viure.

El Nadal d’enguany serà diferent però no menys especial. Haurem de continuar seguint les normes de seguretat, però això no vol dir que no vos arriben els regals que tan impacientment espereu.

La màgia del Nadal no l’atura el Coronavirus ni res!

No dubteu que vos compensarem com cal per la vostra bona actitud.

Amb estima,

Melcior, Gaspar i Baltasar»

Ajuntament de Montserrat - © 2021